Real Madridin Karim Benzema oli keskiviikkona illan suuri sankari, kun Los Blancos eteni Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon Paris Saint-Germainin kustannuksella.

PSG voitti neljännesvälierien avausosan kotikentällään 1-0 ja aloitti maalinteon myös toisessa osaottelussa, mutta Madrid kiri Benzeman maaleilla rinnalle ja ohi. Lopulta kotijoukkue paineli jatkoon yhteismaalein 3-2.

Ensimmäisen osumansa Benzema iski 61. minuutilla, ja kaksi jälkimmäistä syntyivät 76. ja 78. minuutilla. Benzeman toisen ja kolmannen maalin välillä oli vain 106 sekuntia. Madrid riisti kolmannessa maalissaan pallon heti PSG:n aloituksen jälkeen.

Tilastopalvelu Optan mukaan Benzema on Mestarien liigan aikakauden (1992-) vanhin pelaaja, joka on onnistunut tekemään hattutempun. Ranskalaishyökkääjällä oli keskiviikkona mittarissa 34 vuotta ja 80 päivää.

Ennätyksen edellinen haltija oli Benzeman maanmies, AC Milania nykyisin edustava Olivier Giroud, joka tehtaili toissa vuonna Chelsealle neljä maalia Sevillaa vastaan. Giroud’lla oli tuona iltana ikää 34 vuotta ja 63 päivää.

Kun mukaan lasketaan Euroopan Cupin ajat, kaikkien aikojen vanhin hattutemppusankari on Ferenc Puskás, joka teki Real Madridille kolme maalia Feyenoordia vastaan syyskuussa 1965. Unkarilaislegenda oli tuolloin 38 vuotta ja 173 päivää vanha.