Kun Real Madridin 3-1-voitto PSG:stä sinetöityi erotuomari Danny Makkelien pillinvihellykseen, oli yksi hyväntuulisimmista hetkistä TV-kuvissa se, kun valmentaja Carlo Ancelotti halasi hattutempun tehnyttä Karim Benzemaa, selostaja Tuomas Virkkusen sanojen mukaan ”nallekarhumainen hymy kasvoillaan”.

Kaiken kokenut italialainen on yleensä melkoinen kivikasvo, mutta huikea nousu sai Ancelottinkin sisällä tunteet esiin. Sen hän myönsi aivan suoraan myös ottelun jälkeisissä haastatteluissa.

– Meillä oli vaikeuksia, muta kestimme. Benzeman hyvä prässi avasi oven avausmaalille ja sen jälkeen koimme tämän stadionin magiaa. Se antoi meille energiaa ja kukistimme vastustajan. Viimeisten 30 minuutin ajan kentällä oli vain yksi joukkue, Ancelotti myhäili lehdistötilaisuudessa.

Erityistä kiitosta valmentaja jakoi kokeneille Luka Modricille ja Benzemalle, jotka nousivat ratkaisuhetkillä upeasti esiin.

– Epäilemättä. Benzema loukkaantui, palasi takaisin ja on fantastinen. En tiedä, mitä sanoa vielä Modricista. Joskus laitan hänet enemmän oikealle, joskus vasemmalle, mutta aina hän täyttää paikkansa.

Ancelotti uskoi, että Madridilla on kaikki mahdollisuudet voittaa keväällä vaikka koko Mestarien liiga.

– Jos pelaamme hyvin, pystymme mihin tahansa. Aloitimme erittäin huonosti, mutta onnistuimme muuttamaan dynamiikan luonteemme avulla. Ensimmäisessä maalissa meillä oli tuuriakin, mutta sen jälkeen ansaitsimme kaiken.

– Tässä joukkueessa on jotain fantastista, erilaista magiaa. En ole kokenut montaa tällaista iltaa. Tämä oli unohtumatonta.

Lähde: AS