Espanjalaislehti AS kertoo, että Barcelona on erittäin lähellä suostua yhteistyösopimukseen sijoitusrahasto CVC:n kanssa. Jos sopimus syntyy, toisi se Barcelonalle 270 miljoonan euron lisätulot. Barcelonan palkkabudjettiin voisi summasta siirtyä 70 miljoonaa euroa.

CVC-projekti on ollut La Liga -pomo Javier Tebasin ajama massiivinen hanke sarjan taloustilanteeen varmistamiseksi pitkällä aikavälillä. Jos Barcelona nyt suostuu siihen, jäisi Real Madrid käytännössä yksin sitä vastustamaan.

Mikäli sopimus viedään maaliin saakka, voisi se myös antaa vauhtia Barcelonan, Real Madridin ja Juventuksen edelleen ajamalle Euroopan Superliiga -projektille. Kolmikolla on tosin erimielisyys siitä, miten liiga järjestettäisiin. Barcelona toivoo avointa kilpailua, johon karsitaan, ja Real Madrid ja Juventus suljettua sarjaa.

Alun perin CVC-sopimuksen oli määrä olla 50 vuoden pituinen, mutta nyt siitä vaikuttaakin tulevan lyhyempi.

Lisäksi Barcelona on saamassa lisätuloja Barcelonan mediayritys Barca Studiosin myynnistä. Seura on myymässä Barca Studiosista 49 prosentin osuuden yhteensä 350 miljoonan euron kauppasummalla. Kaupan odotetaan virallistuvan lähiviikkojen aikana. Barcelonan vaikea taloustilanne on siten saamassa melkoista parannusta pian.