Pietarin Zenit kohtaa torstai-iltana Real Betisin Sevillassa Eurooppa-liigan ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa osaottelussa. Venäjän hyökkäys Ukrainaan heijastuu vahvasti myös jalkapalloon, vaikka Zenitin päävalmentaja Sergei Semak ei sitä toivoisikaan.

UEFA:lta on vaadittu toimia Venäjän sulkemiseksi kansainvälisestä jalkapallosta rangaistuksena sotatoimista Ukrainaa vastaan. UEFA ei ole vielä reagoinut.

Mestarien liigan finaali on määrä pelata yhä Pietarissa, mutta BBC:n tietojen mukaan UEFA olisi vetämässä finaalin pois Venäjältä.

Toinen kysymys on vielä se, saako venäläiset seurat osallistua UEFA:n alaisiin turnauksiin. Tällä hetkellä vastaus on, että saavat, mutta tilanne voi muuttua. Zenitin päävalmentaja Semakilta kysyttiin ennen Betis-ottelua tilanteesta.

Kysymys: Onko olemassa pelko, että venäläisseurat saatetaan sulkea pois europeleistä?

– Valitettavasti urheilu liitetään usein tällaisiin tapahtumiin. Ennen sloganit, että urheilu täytyy erottaa politiikasta, olivat ensiarvoisen tärkeitä. Me pidämme huolta omista asioistamme eikä urheilijoita pitäisi periaatteen vuoksi estää tekemästä työtään. Meidän täytyisi keskittyä parhaamme mukaan omiin asioihimme kaikesta muusta riippumatta. Ja yrittää tehdä se hyvin, Semak kommentoi varovaisesti Diario de Sevillan mukaan.

Real Betisin ja Zenitin välinen ottelu käynnistyy torstaina kello 22 Suomen aikaa. Avausosa päättyi Pietarissa Betisin 3-2-vierasvoittoon.