Barcelonan toppari Samuel Umtiti otti ison taloudellisen riskin solmiessaan uuden sopimuksensa seuran kanssa, kertoo Diario Sport.

Katalonian suurseura ilmoitti yllättäen viime kuussa, että Umtiti, 28, on allekirjoittanut kesään 2026 ulottuvan jatkosopimuksen. Ranskalaistoppari on pyörinyt jo pitkään siirtohuhuissa, joiden mukaan Barcelona haluaisi hänen palkkakuluistaan eroon.

Umtiti suostui uuden sopimuksensa myötä merkittävään palkanalennukseen, jonka myötä Barcelona pystyi rekisteröimään uuden hyökkääjänsä Ferran Torresin kokoonpanoonsa.

Jatkosopimuksestaan huolimatta Umtitin uskotaan olevan yhä lähtökuopissa, sillä hän ei vaikuta olevan osa päävalmentaja Xavin suunnitelmia.

Diario Sport kertoo, että Umtitin palkan suuruus riippuu uuden diilin myötä pitkälti siitä, pääseekö hän pelaamaan – tai pysyykö hän kunnossa.

Lehden mukaan hänen peruspalkkansa on tällä hetkellä todella pieni, mutta hän voi tienata erilaisten bonusten myötä huomattavasti enemmän. Jos Umtiti ei pelaa, eli jos hän ei täytä bonuksiin oikeuttavia ehtoja, Barcelona voi säästää jopa 14 miljoonaa euroa.

Ranskalaistopparin harmiksi hänen loukkaantumishuolensa jatkuivat heti jatkosopimuksen jälkeen. Umtiti sai viime kuussa harjoituksissa jalkapöytävamman, joka vaati leikkaushoitoa.

Umtiti siirtyi Barcelonaan kesällä 2016 Lyonista 25 miljoonalla eurolla. Hän on pelannut Blaugranan paidassa kaikkiaan 133 ottelua, mutta tällä kaudella hän on päässyt kentälle vain kerran.