Barcelona yllätti monet maanantaina ilmoitettuaan tehneensä jatkosopimuksen Samuel Umtitin kanssa.

Umtitin tuore jatkosopimus kestää kesään 2026 saakka.

Umtiti suostui samalla merkittävään palkanalennukseen, jonka myötä Barcelona voi rekisteröidä Ferran Torresin kokoonpanoonsa. Barcelonan palkkakatto oli Philippe Coutinhon lähdöstä huolimatta niin täynnä, ettei Ferranin rekisteröiminen onnistunut ilman Umtitin palkanalennusta.

Umtitin edellinen sopimus Barcelonan kanssa olisi päättynyt ensi kauden jälkeen.

Umtiti ei tiettävästi edelleenkään kuulu Xavin suunnitelmiin, mutta jatkosopimuksen myötä Barcelona säästää merkittävästi palkkakuluissa ja voi muun muassa lainata ranskalaispuolustajan muihin maisemiin tammikuun siirtoikkunassa tai ensi kesänä.

Barcelona yritti päästä Umtitista eroon muutaman vuoden ajan, sillä toppari kuului joukkueen parhaiten palkattujen pelaajien joukkoon olemattomasta vastuusta huolimatta. Umtiti on pelannut tällä kaudella yhdessä ottelussa.