Kuten jo aiemmin olemme kertoneet, kilvoittelevat Real Madrid ja Barcelona siitä, kumpi niistä onnistuu hankkimaan riveihinsä brasilialaisen suurlupauksen Endrickin – vai onnistuuko kumpikaan? Nuorta taituria kohtaan on kiinnostusta myös Valioliigassa, mutta kaikkein ahnaimmin häntä tavoittelevat La Ligan jättiläiset.

Se, tuleeko Endrickistä Viniciuksen, Rodrygon ja Reinierin seuraaja Madridissa vai Neymarin polkuja tallaava brasilialainen Barcelonassa, saattaa ratketa jo ennen tulevaa kesän päättymistä. Kumpi ikinä kisan voittaakaan, joutuu silti timanttiaan odottamaan vielä pitkään, sillä FIFA:n siirtosääntöjen mukaan siirto voi toteutua vasta, kun pelaaja täyttää 18. Endrickin osalla tuohon kuluu vielä hyvä tovi, sillä hänestä tulee täysi-ikäinen 21.7.2024.

Suunnitelmissa on, että Endrick solmii kasvattajaseuransa Palmeirasin kanssa kolmivuotisen sopimuksen, kun hän täyttää ensi heinäkuussa 16. Jo sitä ennen hän tehnee kuitenkin debyyttinsä Palmeirasin edustusjoukkueessa.

Aiemmin uumoiltiin, että Endrick osallistuisi jo helmikuussa seurajoukkueiden MM-turnaukseen, sillä FIFA oli myöntänyt hänelle sitä tarkoitusta varten poikeusluvan. Palmeirasin valmentaja Abel Ferreira kuitenkin kertoi Forbesille, ettei aio ottaa Endrickiä mukaan kisamatkalle.

– Hän on 15-vuotias ja vasta lapsi. Katselen näitä pelaajia ja tykkään antaa heille aikaa. Minusta Palmeirasin seurajohto tekee erinomaista työtä näiden nuorten pelaajien opastamisessa.

Tällä hetkellä Endrick pelaa ”Copinhassa”, Brasilian alle 20-vuotiaiden arvostetussa turnauksessa, joka on ollut melkoinen tähtitehdas tuleville huippupelaajille. Endrick on esittänyt häikäiseviä otteita kisoissa, ja saattaa saada tulokseksi ”lapsille” sopivan palkinnon.

– Ennemmin tai myöhemmin hän tulee pelaamaan edustusjoukkueessa. Jos Jumala suo, hän voittaa 15-vuotiaana Copinhan. Parasta, mitä seura voi tehdä, on antaa siitä hänelle ja hänen perheelleen palkinnoksi liput Disneylandiin, Ferreira jatkoi.

Lähde: Transfermarkt