Lauantai-illan odotettu Copa del Reyn Sevillan derby sai ikävän käänteen, kun Betisin 1-1-tasoitusmaalin yhteydessä katsomosta heitettiin jokin muovinen keppi Sevillan Joan Jordánin päähän. Ottelua pystyttiin jatkamaan vasta sunnuntaina, jolloin Betis teki 2-1-voittomaalin ja eteni cupin puolivälieriin. Lauantain tapahtumista johtuen Benito Villamarín-stadionin katsomot pysyivät sunnuntaina tyhjinä.

Lisää löylyä tulisen derbyn ympärille löivät maanantaina somessa levinneet videot, jossa näkyy, kuinka Betisin Andrés Guardado ”imitoi” voiton jälkeen Jordánin päähän tullutta osumaa. Guardado heittää itseään tyhjällä vesipullolla päähän ja kaatuu osuman johdosta kentän pintaan.

Ei ole varsinaisesti ihme, etteä elehdintä on Sevillan leirissä ärsyttänyt. Niinpä Sevilla julkaisikin tiedotteen, jossa se tuomitsee jyrkästi Jordániin kohdistuneen ilkkumisen.

– Sevilla FC tuomitsee jyrkästi pelaajaansa Joan Jordániin kohdistuneen häirinnän ja kunnianloukkaukset, sekä valmentaja Julen Lopeteguiin kohdistuneen kunnioituksen puutteen. Lopeteguista on esitetty perättömiä kommentteja, tiedotteessa todetaan.

– Totuus on, että Jordánia heitettiin esineellä Benito Villamarínilla Real Betisin fanien katsomonosasta. Kenenkään ei pitäisi jättää huomiotta sitä objektiivista faktaa. Jordánia hoidettiin sairaalassa, hänen täytyi levätä tilansa vuoksi kotona eikä hän voinut jatkaa ottelua. Uhri on Jordán. Minkäänlaiselle uhrin pilkkaamiselle ei ole koskaan mitään sijaa.

– Sevilla FC ei voi hyväksyä joidenkin Real Betisin jäsenten käytöstä Joan Jordánia, Julen Lopeteguita ja Sevillan faneja kohtaan. Se vaarantaa vakavasti terveen kilpailun, joka yleensä Sevillan kaupungissa vallitsee. Sevilla FC uskoo, että urheiluinstituutioiden ja niiden jäsenten pitäisi edistää kunnioitusta ja suvaitsevaisuutta urheilussa. Sevilla FC aikoo jatkossakin työskennellä jännitteiden vähentämiseksi derbyissä ja varmistaa, että jännitteitä koetaan vain ja ainoastaan pelikentällä – olkoonkin, että seura kokee olevansa tällä asialla yksin.

Poliisi tiedotti maanantaina tunnistaneensa ja ottaneensa kiinni 29-vuotiaan miehen, jonka epäillään heittäneen katsomosta Jordánin päähän osuneen kepin. Mies päästettiin vapaaksi, mutta häntä tullaan syyttämään ruumiinvamman tuottamisesta ja yleisen järjestyksen häiritsemisestä. Hän on poliisin vanha tuttu, jolla on aiempia tuomioita muun muassa pahoinpitelyistä ja väkivaltaisesta ryöstöstä.