Betis eteni Copan puolivälieriin sunnuntaina voitettuaan derbyssä Sevillan 2-1.

Ottelun ensimmäiset 39 minuuttia pelattiin jo lauantai-iltana, mutta ottelu keskeytettiin, kun Betis-kannattaja heitti Sevillan Joan Jordánia muoviputkella päähän. Lue lisää täältä. Ottelu keskeytettiin 1-1 -tilanteessa. Papu Gómez ja Nabil Fekir vastasivat maaleista. Fekir iski Betisin tasoihin suoraan kulmapotkusta.

Ottelu pelattiin sunnuntaina loppuun tyhjällä Villamarínilla. Avausjakson viimeiset viisi minuuttia pelattiin loppuun, jonka jälkeen edessä oli vartin tauko.

Betis oli Sevillan niskan päällä toisella jaksolla. Hiljattain jatkosopimuksen Betisin kanssa tehnyt joukkueen ehdoton avainpelaaja Sergio Canales vei isännät johtoon 73. minuutilla. Canales sai pallon itselleen boksin reunalla ja laukoi sen Sevilla-vahti Alfonso Pastorin ohi. 2-1. Ottelu oli 21-vuotiaan Alfonson toinen Sevillan edustusjoukkueessa.

Sevilla haki lopussa vimmatusti tasoitusta ja Jules Koundé puski pallon ylärimaan, mutta sitä lähemmäs Julen Lopeteguin miehistö ei päässyt.

Copen mukaan Lopetegui ja Betis-luotsi Manuel Pellegrini ottivat verbaalisesti yhteen ottelun jälkeen pukusuojissa ja turvamiesten oli mentävä tilanteeseen väliin.