Betis ja Sevilla kohtasivat toisensa viikonloppuna Copa del Reyn yksiosaisessa neljännesvälieräottelussa. Betis voitti ottelun 2-1 ja eteni puolivälieriin. Lue otteluraportti täältä.

Derby potkaistiin käyntiin loppuunmyydyllä Villamarínilla lauantai-iltana, mutta se keskeytettiin vain 39 minuutin jälkeen, kun sittemmin kiinni otettu Betis-kannattaja heitti Sevilla-pelaaja Joan Jordánia muoviputkella päähän.

Betis olisi halunnut jatkaa ottelua vielä lauantai-iltana, mutta Sevilla halusi sen sijaan venyttää ottelun jatkamista keskiviikolle saakka, jotta Jordán olisi saanut peliluvan. Jordán vietiin Villamarínilta sairaalaan tarkastukseen, josta hänet määrättiin vuorokauden kestävään kotihoitoon ja tarkkailuun.

Betisin pelaajat kritisoivat sosiaalisessa mediassa Sevilla-luotsi Julen Lopeteguin käytöstä. Pelaajien mukaan Lopetegui sanoi Jordánille, että hänen pitäisi esittää pahoinvoivaa ja loukkaantunutta, jotta ottelu siirrettäisiin tai jopa tuomittaisiin Sevillan voitoksi. Betis-pelaajien mukaan ottelun neljäs erotuomari myönsi kuulleensa Lopeteguin sanoneen niin.

Derby pelattiin loppuun sunnuntaina tyhjällä Villamarínilla. Betis voitti ja eteni jatkoon. Ottelun jälkeen Betisin pelaajat juhlivat kentällä ja joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva Andrés Guardado nousi otsikoihin varsin kyseenalaisella tuuletuksellaan. Guardado heitti vesipullon päähänsä ja putosi sen jälkeen maahan – todennäköisesti viitaten Jordánin tapaukseen.

Katso videot twiittiupotuksista.

Guardado pahoitteli käytöstään sosiaalisessa mediassa ja totesi, ettei olisi suinkaan tuulettanut voittoa tuolla tavalla, jos Jordán olisi loukannut itsensä vakavasti.

SevillaSevillaSevilla

@santi_mora
El otro vídeo de Guardado

🇪🇸🇦🇹

@adicto_atm_
NOOOOOOOOOO JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJ