La Ligassa pelataan keskiviikkona kaksi ottelua, jotka siirrettiin syksyltä joulun alle madridrilaisseurojen pelaajien maajoukkuekiireiden ja europelien takia. Ensimmäisessä kohtaavat Granada ja Atlético Madrid, ja toisessa, kello 22.30 alkavassa pelissä Athletic Bilbao ja Real Madrid.

Myöhäisillan mittelö San Mamésilla on tällä kertaa varsin varamiehinen. AS:n mukaan joukkueilta on sivussa yhteensä 19 pelaajaa: Athleticilta kahdeksan ja Real Madridilta 11. Syinä poissaoloihin ovat loukkaantumiset, koronatartunnat ja pelikiellot.

Athletic Bilbao päätti sunnuntaina kahdeksan ottelun voitottoman putkensa, kun se kukisti kotikentällään Real Betisin 3-2. Kyseessä oli samalla ensimmäinen kerta koko kaudella, kun se nousi tappioasemasta voittoon. Athletic lähtenee hyvällä itseluottamuksella illan peliin siksikin, että se hallitsi peliä Real Madridia vastaan kolme viikkoa sitten Santiago Bernabéulla, vaikkei saanutkaan pisteitä mukaansa.

Koronatartunnan vuoksi jo sunnuntain pelistä olivat sivussa Athleticin maajoukkuepelaajat, maalivahti Unai Simón ja puolustaja Iñigo Martínez. Nyt tartunnan on saanut myös hyökkääjä Alex Berenguer, joka ei siis Real Madridia vastaan kokoonpanossa ole. Myös kolmosvahti Jokin Ezkietalla on koronavirus.

Puolet Athleticin poissaoloista ovat siis COVID-19:n aiheuttamia, mutta loukkaantumisiakin on. Puolustaja Dani Vivian on ollut lihasvamman vuoksi sivussa jo lähes kaksi kuukautta. Lihasvamma on myös Asier Villalibrellä. Peru Nolaskoain on ollut sairastuvalla koko kauden nilkkavamman takia. Viimeksi maaliskuussa pelannut Yuri Berchiche kävi puolestaan äskettäin leikkauksessa tyränsä takia. Yeray Álvarez pelasi puolikuntoisena Real Betisiä vastaan, mutta lienee silti kentällä myös tänään.

Jos kuulostaa Athleticin tilanne huonolta, niin vielä huonompi se on Real Madridilla. Keskiviikon ottelun kokoonpanosta on poissa peräti kahdeksan pelaajaa koronatartuntojen vuoksi. Jo aiemmin korona pakotti sivuun Andri Luninin, Marcelon, Luka Modricin, Marco Asension, Rodrygon ja Gareth Balen, ja tiistai-iltana tartunnan saaneiden joukkoon liittyivät David Alaba ja Isco.

Loukkaantumisten vuoksi Athletic-ottelua seuraavat katsomosta tai kotoa Dani Ceballos ja Dani Carvajal. Keskikentän luottopelaaja Casemiro on puolestaan pelikiellossa.

Carlo Ancelotti on käyttänyt tällä kaudella hyvin vakiintunutta avauskokoonpanoa, mutta nyt siitä on sivussa jota kuinkin puolet. Eniten poissaolojen vaikutus näkyy Real Madridin keskikentällä.

Kokenut kolmikko Luka Modric, Casemiro ja Toni Kroos pääsi pelaamaan yhdessä kunnolla vasta lokakuun alussa Kroosia alkukaudesta piinanneen tyrän takia. Sen jälkeen trio on kuitenkin pelannut yhdessä jo 11 ottelua, joista Real Madrid on voittanut jokaisen. Maaliero näissä peleissä on murskaava 28-5.

Kolmikkoa on kehottu ajoittain maailman parhaaksi keskikentän kolmikoksi, mutta tänään siitä on pandemiasyistä johtuen kentällä vain Kroos. Rinnalleen saksalainen saanee Fede Valverden ja Eduardo Camavingan.

Real Madrid on hävinnyt tällä kaudella vain kaksi ottelua, Espanyolia ja Sheriff Tiraspolia vastaan. Nuo ottelut olivat myös ainoat kaksi, joissa Valverde ja Camavinga olivat yhtä aikaa avauskokoonpanossa.

Erityisen riippuvainen Real Madrid on ollut Luka Modricista, sillä se on jäänyt tasapeleihin Levantea, Osasunaa ja viimeksi sunnuntaina Cádizia vastaan ilman Modricia pelatessaan. Kauden kaikki kuusi ei-voitollista ottelua ovat tulleet peleissä, joissa kolmikko Modric, Kroos ja Casemiro ei ole ollut yhdessä avauksessa.

Vakuuttavan avauskokoonpanon Real Madrid saa poissaolijoista huolimatta jalkeille, mutta vaihtopenkki on jäämässä erittäin kapeaksi ja kokemattomaksi.

Lähde: AS