Tiistai-illan La Liga -trillerin Sevilla-Barcelona puhutuimmaksi yksittäiseksi tapahtumaksi nousi Sevillan topparin Jules Koundén ulosajo. 23-vuotias ranskalainen hermostui sivurajalla Jordi Alban kevyeen tönimiseen ja provosointiin, ja heitti tätä voimakkaasti pallolla. Pallo ei osunut suoraan Alban päähän, vaan lähinnä olkapäähän ja vähän poskeen, mutta erotuomari Carlos del Cerro Grande ei epäröinyt, vaan kaivoi punaisen kortin välittömästi taskustaan. Oikea ratkaisu.

AS:n erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde Gonzálezin mielestä Koundéa voi nyt odottaa pitkä, vähintään neljän ottelun pelikielto. Mikäli La Ligan kurinpitovaliokunta tulkitsee tilanteen ”pelitilanteen ulkopuolella tapahtuneeksi väkivaltaisuudeksi”, pitää Koundélle langettaa sääntökirjan mukaan 4-12 ottelun pelikielto. Mikäli tapahtuneesta olisi seurannut vastapelaajan loukkaantuminen, pitäisi pelikiellon olla 6-15 ottelua, mutta näin ei nyt käynyt.

– 63. peliminuutilla pelaaja Koundé, Jules Olivier ajettiin ulos seuraavasta syystä: pallon heittämisestä väkivaltaisella tavalla vastustajan naamaan, pelin ollessa pysähdyksissä. Pallosta osuman saanut FC Barcelonan pelaaja ei tarvinnut hoitoa ja pystyi jatkamaan ottelua, Del Cerro Grande kirjoitti otteluraporttiinsa.

Iturralde González on vakuuttunut siitä, että pelikieltoa tulee neljä ottelua. Pelikielto on voimassa sekä La Ligassa että Copa del Reyssä. Sevilla kohtaa kolmessa seuraavassa La Liga -ottelussaan järjestyksessä Cádizin, Getafen ja Valencian ja näiden lomassa loppiaisena Copa del Reyssä Real Zaragozan.

Jules Koundé on kellottanut tämän kauden arjaotteluissa Sevillan kenttäpelaajista toiseksi suurimmat peliminuutit, pelattuaan kaikkiaan 15 täyttä 90-minuuttista. Ainoastaan topparikollega Diego Carlos on pelannut vielä enemmän.

ESPN FC

@ESPNFC
Jules Kounde gets a straight red for throwing the ball at Jordi Alba's face 😳