Sevilla isännöi tiistain La Ligan huippukamppailussa Barcelonaa.

Sateisella Estadio Ramón Sánchez Pizjuánilla oli upea tunnelma tutun alkuseremonian kera. Kotiyleisö pauhasi pimennetyn stadionin lehtereillä. Tunnelma oli vähintäänkin toiveikkaan odottava, koska kotijoukkueen kaudenalku on sujunut todella mallikkaasti.

Kummaltakin joukkueelta puuttui paljon profiilipelaajia. Kotijoukkueelta muun muassa Jesús Navas, Marcos Acuna ja Eric Lamela olivat sivussa. Barcelonan kokoonpanosta puuttuivat Memphis Depayn, Ansu Fatin ja Pedrin kaltaisia nimiä. Nämäkin vain muutamia mainintoja.

Kamppailusta muodostui odotetun kiihkeä, mutta lopulta tiistai-iltana päädyttiin 1-1-tasapeliin.

Avausminuutit olivat varsin tarkkailevaa peliä puolin ja toisin, mutta silmiinpistävää oli Barcelonan todella korkea prässi. Vastaavaa ei vielä alkukaudella Ronald Koemanin luotsaamalta ryhmältä juuri nähty.

Ensimmäisen kunnollisen maalipaikan sai vieraiden 22-vuotias Ferran Jutlgà. Elche-pelissä maalinteossa onnistunut laituri pääsi puskemaan Sevillan rangaistusalueelta, mutta osuma palloon oli heikko. Peliväline leijaili reilusti yli.

Barcelonan prässi aiheutti Sevillalle alkuhetkillä jatkuvasti ongelmia ja organisoitujen hyökkäysten rakentaminen ei onnistunut alkuunkaan.

Vieraiden kippari Sergio Busquets katseli keltaista korttia jo kymmenen minuutin jälkeen. Hän kaatoi vastaiskuun pyrkivän Lucas Ocamposin heti tilanteen näytettyä uhkaavalta.

Noin 14 minuutin kohdalla Barcelona sai jo toisen potentiaalisen maalipaikan. Tällä kertaa Jordi Alba lähetti keskityksen, johon Frenkie de Jong sai päänsä väliin. Voima jäi kuitenkin puuttumaan ja maalivahti Bonolla oli helppo työ poimia peliväline hanskoihinsa.

Sevillan luotsi Julen Lopetegui alkoi noin parinkymmenen minuutin kohdalla osoittamaan huolestumisen merkkejä, koska hänen suojattinsa eivät vaikuttaneet saavan peliään käyntiin ollenkaan. Harhasyötöt ja Barcelonan aggressiivinen prässi sekoittivat kotijoukkueen pallollista pelaamista huomattavasti.

22 minuutin pelin jälkeen Sevilla pääsi yllättämään Barcelonan puolustuslinjan. Pitkä pallo ja Rafa Mir läpi. Espanjalaiskärki sijoitti pallon verkkoon, mutta hän oli ehtinyt niukasti paitsioon.

Noin puolen tunnin pelin jälkeen Ousmane Dembélé haastoi ja kiskaisi kovan vasemman jalan kudin. Maalivahti Bono pomputteli sateisella kentällä, mutta torjui joka tapauksessa.

Hetkeä myöhemmin Sevilla sai kulmapotkun. Ivan Rakitić lähetti kulmapotkun matalana boxiin ja Papu Gómez juoksi siihen ja sijoitti yhdellä kosketuksella pallon maalin vasempaan alakulmaan.

Tilanne kuvastaa oikeastaan täysin kummankin joukkueen vahvuuksia ja heikkouksia. Sevilla on todella hyvä erikoistilannejoukkue ja samalla Barcelonan erikoistilannepuolustaminen on ollut erittäin heikko koko kauden.

Sevilla käytti käytännössä ensimmäisen ja ainoan todellisen maalipaikkansa kliinisesti.

Lopulta Barcelona kuitenkin tasoitti ja myös kulmapotkusta. Se oli järjestyksessään jakson kuudes Blaugranalle. Dembélé lähetti pallon boxiin ja Ronald Araujo pääsi päineen väliin. Komea pusku aivan maalin vasempaan alakulmaan. Pelitapahtumiin nähden tasoitus oli vähintäänkin ansaittu.

Toisen jakson alkuun Sevilla tuli selvästi rohkeammalla pallollisella ilmeellä. Se hallitsi alkuminuutteja ja viitisen minuutin pelin jälkeen Thomas Delaney pääsi yrittämään volleylle keskityksestä, mutta pallo meni reiluhkosti vasemmalta ohi.

Ottelu sai todella dramaattisen käänteen noin 64 minuutin kohdalla. Hyvin toisella jaksolle tullut Sevilla joutui vajaalle. Jules Koundén päänupissa kiehahti. Alba kävi sivurajalla provosoimassa ja ranskalaispuolustaja heitti tätä pallolla. Erotuomari Carlos del Cerro Grande nosti punaisen kortin ja Koundén iltapuhde päättyi ennenaikaisesti.

Jules Koundén iltapuhde päättyi kuumenemiseen. Getty Images.

Tunteet alkoivat punaisen kortin jälkeen kuumeta entisestään. Molemmat joukkueet alkoivat pelaamaan korostetun kovaa.

Barcelona intoutui miesylivoimalla oikaisemaan mutkia turhankin ankarasti. Linjojen välit venyivät ja Blaugrana lähetti jo puolustuksestaan pitkiä palloa hyökkäykseen. Into ajoi maltin edelle useammassa tilanteessa.

Peli meni todella rikkonaiseksi. Sevilla vetäytyi matalampaan blokkiin ja Barcelona tuntui menettävän mielikuvituksen hyökkäyksistään tauolla.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua Gavi teki älykkään liikkeen pallottomana ja pääsi puskemaan, mutta pallo viuhui yli Sevilla-maalin.

84 minuutin kohdalla Barcelona oli vihdoin saada johtomaalinsa. Dembélé haastoi jälleen ja kova vasemman jalan kuti. Pallo kolahti kuitenkin tolppaan. De Jong oli päästä jatkopalloon, mutta ei aivan ehtinyt kurottaa pelivälineeseen.

Barcelona haki vimmatusti Sevillan bussiksi vetäytynyttä ryhmää vastaan tasoitusta. Se ei vain saanut hyödynnettyä miesylivoimaansa.

Vierailla kesti yllättävän kauan, että se sai hallinnan itselleen Koundén ulosajon jälkeen.

Sevilla ei varmasti olisi etukäteen ollut tyytyväinen kotitasapeliin, mutta pelitapahtumien jälkeen Lopeteguin miehistö on varmasti enemmän kuin tyytyväinen tiistai-illan lopputulokseen.

Xavin ryhmä sen sijaan pelasi lupauksia herättävän ja hyvän ottelun. Kamppailu silti vain korosti Barcelonan tarvetta vahvistaa hyökkäystään tammikuussa.

Esimerkiksi laukaukset menivät murskaavasti katalonialaisille, mutta pallo ei vain löytänyt tietään Sevillan verkkoon Araujon osuman lisäksi.

Lopputulos: Sevilla – Barcelona 1-1.