Real Madrid sai sunnuntaina vuoden viimeiseen kotiotteluunsa vieraakseen Cádizin. Kotijoukkue ja sarjakärki Madrid hallitsi palloa ja pelitapahtumia suvereeniin tapaan, mutta Cádizin uhrautuva ja hyvin organisoitu puolustus teki hyökkäyspelistä vaikeaa. Maaleja ei nähty, joten kumpikin joukkue sai palkinnokseen yhden pisteen.

36 laukauksestaan Real Madrid sai maalia kohti yhdeksän. Niistä jokaisen Cádiz-vahti Jeremias Ledesma selvitti suhteellisen vähällä vaivalla. Cádizille laukauksia puolestaan tilastoitiin neljä, eikä maalia kohti ainuttakaan. Niin yksipuolinen ottelu oli.

Avausjakson paras paikka oli juuri jakson puolivälissä, kun Fede Valverde laukoi terävästi rangaistusalueen takaa. Ledesma kuitenkin retkautti ja torjui kudin kulmapotkuksi.

56. minuutilla ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen Madridin avauksessa pelannut Eden Hazard pääsi puskemaan, mutta puskusta puuttui vähän voimaa, eikä Hazard saanut painettua palloa maaliin.

Viimeisellä varttituntisella Hazard, Karim Benzema ja Vinicius loivat yhä enemmän painetta Cádizin maalille, mutta vieraiden sinnikäs puolustustyö palkittiin. Aivan loistopaikoille ei ollut asiaa, ja Ledesma piti huolen lopusta.

Tasapeli merkitsi sitä, että Sevilla kuroi Real Madridin sarjajohdon tällä kierroksella kuuteen pisteeseen. Lisäksi Sevilla on pelannut ottelun vähemmän. Real Madrid pelaa vuoden viimeisen pelinsä keskiviikkona Athletic Bilbaon vieraana. Casemiro on tuosta pelistä sivussa, sillä hänen korttitilinsä täyttyi.

Real Madridilla oli ennen sunnuntaita allaan kymmenen ottelun voittoputki kaikissa kilpailuissa, mutta Cádiz pani sille pisteen. Nolla omissa pysyi Madridilla kuitenkin viidennen kerran peräkkäin – tänään varsin helposti. Cádiz oli saanut edellisistä neljästä La Liga -ottelustaan vain yhden pisteen.