Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta piipahti alkuviikon aikana Torinossa, kun Barcan nuori tähti Pedri kävi pokkaamassa Golden Boy -palkintonsa italialaislehti Tuttosportin järjestämässä gaalassa. Matkan yhteydessä Laporta tapasi yhteisellä aterialla myös ”superagentti” Mino Raiolan, ja tämähän sai huhumyllyyn vauhtia.

Raiola edustaa useita jalkapallomaailman huippupelaajia, ja katalaanilehti Sportin mukaan keskusteluissa nostettiin pöydälle neljän eri pelaajan nimet. Yksi heistä oli tietenkin Borussia Dortmundin tähtihyökkääjä Erling Braut Håland.

Hålandin sopimuksessa on tiettävästi ensi kesänä voimaan astuva 75 miljoonan euron ulosostoklausuuli. Vaikka Barcelonalla onkin tunnetut talousvaikeutensa, voisi tuollainen summa olla mahdollisuuksien rajoissa.

Toki 75 miljoonan euron päälle tulisivat Raiolan ja Hålandin agentti-isän Alf Inge Hålandin palkkiot. Ne voisivat Sportin mukaan nostaa kokonaissumman lähelle 150 miljoonaa, ja juuri noita Laporta yrittäisi tinkiä alemmas. Luonnollisesti Håland tulee saamaan missä tahansa myös massiivisen palkan. Paalupaikalla Barcelona ei Håland-jahdissa ole, mutta Sportin mukaan Laporta on halukas hankintaa yrittämään.

Hålandia edullisempia hankintoja olisivat Xavi Simons, Noussair Mazraoui ja Paul Pogba. Heitä kaikkia yhdistää se, että heidän nykyinen sopimuksensa on päättymässä ensi kesänä.

18-vuotias hollantilaispelaaja Simons vietti La Masiassa vuodet 2010-2019, mutta siirtyi kesällä 2019 Barcelonasta Paris Saint-Germainiin. Hän ei ole kuitenkaan onnistunut lyömään PSG:ssä läpi, joten Raiola etsii hänelle uutta seuraa. Barcelonan arvellaan olevan kiinnostunut hankkimaan Xavi Simonsin takaisin, mutta huhujen mukaan Simonsista on erittäin kiinnostunut myös skotlantilainen Rangers.

Noussair Mazraoui on puolestaan Ajaxin ja Marokon A-maajoukkueen oikea laitapuolustaja, jolle Raiola siis etsii uutta seuraa. Kenties ilmasilta Ajaxin ja Barcelonan välillä pystytetään jälleen ensi kesänä?

Kolmikosta vähiten esittelyjä kaipaa tietenkin maailmanmestari Paul Pogba. Pogban itsensä on arveltu olevan halukas lähtemään Manchester Unitedista jo tammikuussa, mutta ehkä yllättäenkin Barcelona on siirron suhteen vastahakoinen. Uusi päävalmentaja Xavi on jarruttanut spekulaatioita Xavin siirrosta, sillä hänen mukaansa Pogba ei sovi ominaisuuksiensa puolesta Barcelonan keskikentälle. Xavi etsii Barcan keskikentän keskustaan ennemmin teknisesti taitavia kuin Pogban kaltaisia fyysisiä pelaajia. Edullinenkaan Pogba ei olisi, sillä hän vaatisi varmasti korkeaa palkkaa.