Marraskuussa 19 vuotta täyttänyt Pedri oli kauden 2020-2021 todellinen läpimurtopelaaja. Barcelonan nuori keskikenttäpelaaja huhki aivan käsittämättömän määrän peliminuutteja sekä seura- että maajoukkueessa, ja onnistui hienosti niin La Ligassa, Mestarien liigassa, EM-kisoissa kuin olympialaisissakin.

Tällä kaudella Pedrin urotekoja on nähty harvemmin, sillä hän on pelannut toistaiseksi vain kaksi La Liga -ottelua ja kaksi Mestarien liiga -peliä. Lihasvamma on kiusannut Pedriä, joka on pelannut viimeksi syyskuussa. Maanantaina oli jälleen kuitenkin yksi hetki muistella Pedrin loistavaa viime kautta, sillä hän kävi Torinossa Tuttosport-lehden järjestämässä gaalassa pokkaamassa Golden Boy -palkintonsa, vuoden 2021 parhaana alle 21-vuotiaana pelaajana maailmassa.

Pedriä muistutettiin tilaisuuden yhteydessä hänen epäonnistuneesta testileiristään Real Madridissa. Barcan pelaaja ei aiheeseen enää liiemmin halunnut palata.

– Olen puhunut siitä anekdootista jo. Kaikenlaista tapahtuu. Olen nyt seurassa, jossa haluan olla, ja kiitän puheenjohtajaa ja koko joukkuetta auttamisestani. Barca on maailman paras seura ja viemme sen ansaitsemaansa loistoon, Pedri hehkutti.

Pedrin seurana tilaisuudessa olivat paitsi Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta ja jalkapallojohtaja Mateu Alemany, myös Barcelonan naisjoukkueen tähtipelaajiin lukeutuva hollantilainen Lieke Martens, joka palkittiin vuoden 2021 Golden Player Woman -palkinnolla. Samaan aikaan toisaalla Barcelonan päivän kolmannen henkiökohtaisen tunnustuksen sai tuore Ballon d’Or -voittaja Alexia Putellas, jolle ojennettiin yksi Katalonian tärkeimmistä henkilökohtaisista tunnustuksista, ”Creu de Sant Jordi”, ”Pyhän Yrjön risti”.

Putellas puhui kiitospuheessaan jälleen tyttöjen ja naisten urheilumahdollisuuksien ja tasa-arvon puolesta.

– Haluan sijaa naisille, jotka olivat pioneereja. Pyydän, etteivät tytöt pysähtyisi vaan jatkaisivat taistelua unelmiensa eteen. Kun jätämme syrjään viime aikoina tulleet palkinnot, todellinen palkinto tulee, kun saavutamme pojille ja tytöille sataprosenttiset mahdollisuudet urheilumaailmassa ja maailmassa ylipäätään.

– Sitä varten tarvitsemme Katalonian hallituksen ja yhteiskunnan tukea ja sitä, että ne johtavat tätä muutosta kanssamme. Meillä on vastuu johtaa heitä, sillä olemme tulleet jäädäksemme, Putellas sanoi.

Lähde: AS