Barcelona esitteli keskiviikkona Dani Alvesin uutena pelaajanaan.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta oli mukana Alvesin pitämässä lehdistötilaisuudessa. Laportalta kysyttiin, voisivatko myös Leo Messi ja Andrés Iniesta palata Alvesin tavoin Barcelonaan. Laporta ei sulkenut sitä pois ja kiitti samalla Alvesia siitä, miten hyvin hän ymmärsi ja tiedosti Barcelonan taloudellisen tilanteen.

– En poissulje Messin tai Iniestan paluuta. Palasihan Alveskin. Haluan kiittää Alvesia siitä. Ikä on vain numero. Alves tiesi, mikä tilanteemme on ja halusi tulla auttamaan ja taistelemaan avauksen paikasta. Minun on kiitettävä Alvesia, koska hän on tullut taloudellisesti huomattavasti vastaan. Alves tietää tilanteemme.

Laporta muistutti, että kummallakin on sopimukset muiden seurojen kanssa, joita Barcelonan on kunnioitettava. 34-vuotias Messi edustaa PSG:tä ja 37-vuotias Iniesta japanilaista Vissel Kobea.

– Menemme oikeaan suuntaan. Messi ja Iniesta ovat loistavia pelaajia. En voi tietää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu ja pelaavatko he vielä silloin. He ovat Barcelona-legendoja ja ovat tehneet tästä seurasta suuren. He ovat kuitenkin pelaajia, joilla on sopimukset muiden seurojen kanssa ja sitä on kunnioitettava, mutta ei sitä koskaan tiedä, Laporta viittasi kaksikon paluuseen.

Myös Alves otti kantaa entisten joukkuetovereidensa mahdolliseen Barcelona-paluuseen.

– Jos Barcelona lainaa minulle muutaman euron, voin mennä etsimään Messiä Pariisista. Tarinat syntyvät valmiiksi kirjoitettuina. Messi on paras pelaaja, jonka olen koskaan nähnyt. Luonnollisesti parhaita kaivataan ja muistellaan aina etenkin, kun olemme hyvissä väleissä. Olisi uskomatonta, jos Messi palaisi, mutta ikävä kyllä ei se mene niin. Messi tietää, miten paljon minä ja perheeni välitämme hänestä ja toivon hänelle pelkkää hyvää, mutta olemme uuden projektin keskellä. Toki kannustaisin kaikkia palaamaan, koska olen ollut monissa paikoissa, eikä yksikään ole ollut kuin Barcelona.

LUE MYÖS: Dani Alves myönsi – paineisti Barcelonan seurajohtoa: ”Olin hieman ärsyttävä”

38-vuotias Dani Alves esiteltiin Camp Noulla: ”Vakuutan voivani auttaa joukkuetta”