Dani Alves allekirjoitti hiljattain Barcelonan kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen, jossa on optio myös ensi kaudesta.

38-vuotias oikea laitapuolustaja palaa Barcelonaan viiden ja puolen vuoden jälkeen poistuttuaan seurasta kesällä 2016. Alves ehti edustaa Barcelonaa kahdeksan vuoden ajan pelaten seurassa jopa 391 ottelua. Alves voitti Barcelonassa kuudesti La Ligan ja kolmesti Mestarien liigan.

Alves esiteltiin keskiviikkona Camp Noulla Barcelonan uutena pelaajana.

– Olen todella onnellinen. Unelmani on toteutunut. Aikoinaan vaikutti jo siltä, etten palaisi Barcelonaan, mutta nyt olen täällä. Nyt ihmiset katsovat ikääni ja ajattelevat, olenko enää riittävän hyvä. Olin aina halukas palaamaan Barcelonaan ja tiedän voivani tuoda jotain lisää tähän joukkueeseen. Olen kehittynyt ihmisenä paljon. Olen kuin 38-vuotias lapsi. Olen kiertänyt maailmaa palatakseni tänne ja tällä matkalla olen huomannut, ettei mikään ole kuin Barcelona.

– Nyt on aika tehdä jälleen asioita yhdessä. Meidän on tehtävä kaikkemme, jotta voimme luoda samanlaisen yhteyden kannattajiin kuin aiemmin. Kannattajat tietävät, miten erityistä se on. Voitetut pokaalit ovat myös kannattajien. He tietävät, ettei viime ajat ole olleet hauskoja kenellekään. Vaikeilla hetkillä meidän on oltava yhtenäisiä. On helppoa olla yhtenäisiä, kun asiat sujuvat hyvin.

Barcelonan päävalmentaja Xavi pelasi Alvesin kanssa seitsemän vuoden ajan seuran edustusjoukkueessa. Xavi halusi entisen joukkuetoverinsa Barcelonaan.

– Halusin palata nimenomaan pelaamaan. Vakuutan voivani auttaa joukkuetta pelillisesti. Voin auttaa pelaajia ymmärtämään, mikä Barcelona todellisuudessa on. Neuvottelin seurajohdon kanssa ja mahdollisuuteni paluuseen nousivat, kun kuulin Xavin haluavan minut joukkueeseen. Xavi tietää, mitä ajattelen. Myöhemmin hän soitti minulle kysyäkseen, haluaisinko auttaa häntä Barcelonassa. Vastasin, etten halua tietää mistään muusta mitään, jos Barcelona tarvitsee minua. Sanoin olevani valmis pelaamaan vaikka ilmaiseksi. Minulle oli samantekevää, miten se tapahtuisi – kunhan se tapahtuisi. Tiesin siitä puhelusta lähtien palaavani Barcelonaan.

Lähde: Mundo Deportivo