Dani Alves palasi viime viikolla Barcelonaan allekirjoitettuaan loppukauden mittaisen sopimuksen. Alvesin sopimuksessa on myös optio ensi kaudesta.

38-vuotias Alves piti lehdistötilaisuuden keskiviikkona Camp Noulla.

Oikea laitapuolustaja myönsi paineistaneensa puheenjohtaja Joan Laportaa kerrottuaan hänelle toistuvasti halustaan palata seuraan.

– Olin varmasti hieman ärsyttävä, kun sanoin koko ajan puheenjohtajalle haluavani palata Barcelonaan. Kerroin voivani auttaa. Barcelona on antanut minulle kaiken, mitä minulla on. Paineistin Barcelonaa ja kenties Xaviakin, joka lopulta soitti minulle kertoen ottavansa minut vastaan, jos haluaisin palata seuraan.

Alvesilla on tiettävästi Barcelonan edustusjoukkueen pienin palkka, mutta se voi nousta pelisuorituksiin liittyvien bonuksien myötä. Alvesia palkka-asiat eivät juuri kiinnosta.

– Ihmiset keskittyvät rahaan ja palkkaan, mutta minulle se ei ole tärkeää. Olen aina tyytynyt vähään. Nyt ei ole aika miettiä sitä. On aika palata Barcelonaan, auttaa seuraa ja olla mukana uudelleenrakennusprojektissa. Kaikki muu on toissijaista, kun saat soiton Barcelonalta.

Alves palaa Barcelonaan taistelemaan avauskokoonpanon paikasta.

– Haluan olla aina kaikessa ykkönen ja saavun tänne taistelemaan. En tullut tänne vain viettämään aikaa ja elämään hyvää elämää Barcelonassa. Tulin tänne pelaamaan, taistelemaan avauksen paikasta ja oikeudesta peliaikaan. Ei minun ole saatava vastuuta vain, koska olen tehnyt historiaa tässä seurassa tai koska minulla on hyvät välit päävalmentajan ja puheenjohtajan kanssa. Työnteon myötä taistelen ja yritän tuoda jotain lisää joukkueelle niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Ikä on vain numero. Muutkin iäkkäämmät pelaavat ovat osoittaneet kykenevänsä pelaamaan todellisella huipputasolla pelaten hyvin ja se on tavoitteeni.

Lähde: Mundo Deportivo