Sunnuntain El Clásicossa kärsitty 1-2-tappio Real Madridille oli FC Barcelonan kauden neljäs hävitty ottelu. Mestarien liigassa pisteistä oli jouduttu luopumaan Bayern Müncheniä ja Benficaa vastaan, ja La Ligassa paremmiksi ovat osoittautuneet Atlético Madrid ja Real Madrid.

Kolmannen peräkkäisen Clásiconsa hävinnyt valmentaja Ronald Koeman oli pelin jälkeen sitä mieltä, ettei Barcelona ansainnut tappiotaan. Hän uskoi ”ison voiton” olevan koko ajan lähempänä.

– Tietysti näiden otteluiden voittamista pitää vaatia. Osoitimme, ettemme olleet Madridia huonompia, mutta 1-0-johdon sijaan numeroiksi vaihtuikin 0-1. Avausmaali merkitsee tällaisessa ottelussa paljon. Pikkuhiljaa kuitenkin parannamme ja totta puhuen olemme lähempänä ison pelin voittamista, Koeman totesi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Copen mukaan.

– Olen pettynyt tulokseen, mutta en joukkueeni peliin. Varsinkin avausjaksolla pelasimme tarpeeksi hyvin toisen tuloksen saadaksemme. Meillä oli erittäin hyvä maalipaikka [Sergiño Destin tilanne] tehdäksemme 1-0, mutta sen sijaan Real Madrid tekikin maalin.

Ansu Fati piteli vaihtoon tulonsa jälkeen polveaan, mutta Koemanin mukaan syytä huoleen ei ole.

– Ansulla oli pieniä vaivoja polvessaan, mutta en usko sen olevan mitään vakavaa. 70 minuuttia oli jo runsaasti Ansulle, ja hänen oli levättävä keskiviikkoa varten.

Ottelun lopussa Koeman vaihtoi kentälle maanmiehensä Luuk de Jongin, joka sai kuunnella Camp Noun kotiyleisön vihellyskonserttia. Se ei ollut valmentajan mieleen.

– En pidä siitä, että yleisö viheltää pelaajalle. Jos on tappiolla kymmenen minuuttia ennen loppua, on normaalia, että kentälle vaihdetaan joku hyvä pääpelaaja. Yleisön pitäisi auttaa ja tukea meitä, Koeman pyysi.

[readmore from=Koeman-Ronald]

Omien kannattajien kiukun ja turhautumisen sai kokea pelin jälkeen myös Koeman itse, kun kannattajat ryntäsivät sättimään häntä, kun valmentaja poistui autollaan stadionilta.

AS:n mukaan juuri nyt näyttää siltä, että Joan Laporta ja muu Barcelonan johto antaisi Koemanille työrauhan valmentaa joukkuetta kauden loppuun asti. Tilanne voi toki muuttua nopeasti, jos tulokset jäävät vaisuiksi. Putoaminen Mestarien liigan pudotuspeleistä 21 vuoden tauon jälkeen olisi katastrofi. Myös seuraavista La Liga -otteluista Rayo Vallecanoa ja Alavésia vastaan Barcelonalta odotetaan voittoja.