Barcelona voitti Valencian sunnuntai-iltana La Ligassa maalein 3-1. Lue otteluraportti täältä.

Barcelona iski voittomaalin viitisen minuuttia ennen taukoa. José Gayà näytti kaatavan Ansu Fatin boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Hidastukset osoittivat Gayàn osuneen tilanteessa ensimmäisenä palloon. Tuomari ei tarkastanut tilannetta VAR-näytöltä.

Valencia-leiri oli pettynyt tuomaritoimintaan ottelun jälkeen.

– Kaikki ovat samaa mieltä sen suhteen, että ehdin ensimmäisenä palloon. Voi olla, että sen jälkeen oli pieni kontakti Fatin kanssa, mutta hidastukset antavat aina väärän mielikuvan. Viime kaudellakin minua vastaan vihellettiin hyvin kyseenalainen pilkku. Yhdestä kuvakulmasta näkyy, miten osun palloon ja toisesta, miten osun Fatiin. Aina sama juttu. Tuomarit viheltävät, miten haluavat, Gayà puhisi lehdistölle ottelun jälkeen.

Valencian Carlos Solerin mukaan Fati myönsi, että kyseessä oli hyvin kyseenalainen rangaistuspotku.

– Tuomari sanoi minulle Gayàn osuneen aluksi Fatiin ja vasta sitten palloon, mutta Fati sani minulle, että se pilkku oli hyvin kyseenalainen, eikä hän tiennyt, oliko siinä aineksia rangaistuspotkuun. Tällaisessa tilanteessa tuomarin on mentävä katsomaan tilanne VAR-näytöltä. Siksi se on kentän laidalla. Hän sanoi, ettei mene katsomaan sitä, koska uskoo Gayàn osuneen aluksi Fatiin, joten hänen ei tarvitse mennä katsomaan sitä näytöltä. En osaa vieläkään sanoa, osuiko Gayà aluksi palloon vai Fatiin, joten en ymmärrä, miksei hän mennyt katsomaan tilannetta.

Valencian päävalmentaja José Bordalás on ymmällään pilkkutuomiosta.

– Se tilanne ratkaisi ottelun, koska kamppailu oli hyvin tasainen, eikä kyseessä ollut rangaistuspotkun arvoinen rike. Näin sen ottelun jälkeen. Gayà sanoi minulle jo kentältä osuneen selvästi palloon ja näimme sen ottelun jälkeen. Emme ymmärrä, miten VAR-aikakaudella vihelletään tuollainen pilkku. Olemme luonnollisesti raivostuneita.

Lähde: MARCA