Barcelona palasi voittojen tielle sunnuntai-iltana kaadettuaan Valencian Camp Noulla maalein 3-1.

Barcelona nousi täyden pistepotin myötä La Ligassa seitsemänneksi. Valencialle kyseessä oli sen sijaan jo viides peräkkäinen voitoton ottelu, vaikka joukkueen peliesitykset ovatkin olleet alkukaudella varsin toiveita herättäviä.

Ottelun avausmaali nähtiin jo viidennellä minuutilla. José Gayà sai pallon itselleen kulmapotkun jälkitilanteessa ja laukoi pelivälineen noin 25 metristä ohi voimattoman Marc-André ter Stegenin. Barcelona hallitsi pelitapahtumia Gayàn maalista huolimatta.

Ansu Fati toi Barcelonan tasoihin kahdeksaa minuuttia myöhemmin. Fati laukoi isännät tasoihin boksin rajalta. Tarkka laukaus upposi alakulmaan. Maali oli Fatille kauden toinen.

Ottelun voittomaali nähtiin viitisen minuuttia ennen taukoa. Gayà näytti kaatavan Fatin boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Gayà osui ensimmäisenä palloon, mutta sen jälkeen näytti osuvan myös Fatin jalkoihin ja nuorukainen kaatui maahan. Tuomarina toiminut Jesús Gil Manzano ei tarkastanut tilannetta VAR:lta. Memphis Depay laukoi pallon varmasti ohi Jasper Cillessenin.

Toisella jaksolla Valencia kykeni luomaan muutaman laadukkaan maalipaikan. Carlos Solerin laukaus osui tolppaan. Ter Stegen sen sijaan onnistui pysäyttämään muutaman Gonçalo Guedesin napakan yrityksen.

Philippe Coutinho viimeisteli luvut 3-1:een hetki ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Vakuuttavan ottelun pelannut Sergiño Dest löysi syötöllään vapaaksi jääneen Coutinhon, jolla oli helppo työ siirtää pallo vieraiden verkkoon.

Sergio Agüero debytoi Barcelonan paidassa tultuaan kentälle viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä.

Barcelonan kausi jatkuu keskiviikkona. Silloin luvassa on suorastaan elintärkeä ottelu Mestarien liigan lohkovaiheen kolmannella ottelukierroksella, kun Dynamo Kiova saapuu Camp Noulle. Barcelona on hävinnyt kummatkin lohkovaiheen ottelunsa yhteismaalein 6-0.