Francesco Totti on kenties AS Roman mittavan historian suurin seuralegenda.

Totti pelasi AS Roman edustusjoukkueessa peräti 24 vuoden ajan. Totti pelasi AS Romassa 785 ottelua, joissa syntyi yhteensä komeat 307 maalia ja 186 maalisyöttöä.

Koko uransa kasvattajaseuraansa edustanut Totti voitti AS Romassa kertaalleen Serie A:n ja kahdesti Coppa Italian. Lisäksi pokaalikaapista löytyy kesällä 2006 voitettu maailmanmestaruus.

Hyökkääjälegenda paljasti The Guardianin haastattelussa kieltäytyneensä aikoinaan Real Madridin tarjouksesta. Real Madrid halusi hankkia Tottin riveihinsä kesällä 2004.

– Real Madrid on ainoa toinen seura, jossa olisin voinut pelata AS Roman lisäksi. Se on ainoa paikka, minne olisi voinut mennä. Uusi ja erilainen kokemus olisi ollut kenties hieno kokea perheeni kanssa. Se olisi ollut hienoa minulle ja perheelleni, Totti totesi The Guardianille.

Tottin mukaan päätös ei ollut helppo.

– Tietenkin harkitsin sitä. Sanotaanko niin, että oli useita päiviä, jolloin toinen jalkani oli jo Espanjassa. Kuten olen aiemminkin sanonut, tein päätöksen sydämelläni. Et voi lähteä siinä vaiheessa mihinkään.

Lähde: AS