Leo Messi siirtyi vapaana agenttina PSG:hen elokuun alussa.

Messi oli jo päässyt Barcelonan kanssa yhteisymmärrykseen uudesta sopimuksesta, mutta seura ei kyennyt rekisteröimään tähtipelaajansa sopimusta talousvaikeuksiensa vuoksi.

EFE haastatteli Messin kanssa Barcelonassa aikoinaan pelannutta Cesc Fábregasia. Fábregas edustaa nykyään AS Monacoa.

Vuosina 2011-14 Barcelonan edustusjoukkueessa pelannut Fábregas otti kantaa Messin lähtöön.

– Jalkapallossa asiat muuttuvat sekunneissa. Nyt se tapahtui Messille. Minä olen käynyt sen läpi useasti. Ne ovat hetkiä elämässä, joista on päästävä parhaan mukaan yli. Leo on hyvin vahva ja kilpailuhenkinen persoona, eikä hän kärsi sopeutumisvaikeuksista PSG:ssä, Fábregas vakuutti.

– Messin lähtö tapahtui, koska Barcelona on heikossa tilanteessa, mutta Messi on siitä huolimatta seurahistorian paras pelaaja, eikä se muutu mihinkään. Messi voi järjestää jäähyväiset Barcelonassa lopettaessaan uransa. Barcelona-legendojen pitäisi lähteä seurasta ansaitsemallaan tavalla.

Fábregasilta tiedusteltiin mielipidettä Barcelonan nuorista pelaajista. Fábregasin mukaan espanjalaisissa seuroissa on merkittävä määrä hyvin lupaavia pelaajia, jotka eivät kuitenkaan koskaan nouse huipulle, sillä heille ei anneta tarpeeksi aikaa.

– Luodaksesi nuoria talentteja, on sinun annettava heille mahdollisuuksia. Olen vakuuttunut, että Espanjassa on loistavia nuoria pelaajia, jotka vain häviävät kartalta, koska jalkapallossa ei ole juurikaan kärsivällisyyttä.

– Toisaalta minulla oli Arsène Wengerin kaltainen valmentaja, joka antoi minulle peliaikaa, vaikka olin 16-vuotias. Normaalissa tilanteessa Barcelona ei antaisi peliaikaa Gavin tai Nico Gonzálezin kaltaisille nuorukaisille, mutta nyt he, Pedri ja Riqui Puig kantavat seuraa eteenpäin vaikeilla hetkillä.

Lähde: MARCA