Getafe on joutunut myymään Marc Cucurellan Valioliigan Brightoniin.

Joutumisesta voidaan puhua siksi, että Brighton aktivoi Cucurellan sopimuksessa olleen ulosostopykälän. Näin ollen Cucurellan hinnaksi tuli 18 miljoonaa euroa, mikä on Getafen seurahistorian ylivoimainen siirtoennätys.

Aiemmin Getafen ennätysmyynnin suuruus oli kymmenen miljoonaa euroa. Tuohon hintaan lähtivät aikoinaan Roberto Soldado Valenciaan ja Pedro León Real Madridiin.

Cucurella on Getafen ennätysmies myös hankintapuolella. Madridilaisseura osti La Masian kasvatin Barcelonasta kymmenellä miljoonalla eurolla vuosi sitten. Tuolloin seurojen välistä sopimusta muutettiin samalla niin, että Barcalle jäi kymmenen prosenttia mahdollisesta seuraavasta siirrosta. Näin ollen 18 miljoonan euron siirrosta Barca kuittaa 1,8 miljoonaa.

Getafelle Cucurellan menettäminen on pelillisesti iso takaisku. Viime kaudella 23-vuotias laitapelaaja pelasi selvästi eniten Getafen pelaajista ja hän oli ehdottomasti joukkueen parhaimmistoa. Tällä kaudella Cucurellan paikan kentällä ottanee tshekkivahvistus Jakub Jankto.