Barcelona otti keskiviikkona ison askeleen kohti La Ligan kärkikahinoita, kun se kukisti kotikentällään sarjan kärkipaikalla majailleen Real Sociedadin maalein 2-1 (lue raportti). Puolustaja Jordi Alba kuvaili Barcelonan esitystä joukkueen ”kauden parhaaksi” ja valmentaja Ronald Koeman sanoi pelin antaneen uutta puhtia mestaruushaaveita ajatellen.

Täysin samoilla linjoilla oli myös hienon alkukauden pelanneen Real Sociedadin valmentaja Imanol Alguacil, joka antoi täyden tunnustuksen Barcelonan peliesitykselle. Oma joukkue olisi Alguacilin mielestä pystynyt parempaankin.

– Minulla on kaksijaksoiset tunnelmat, koska ensimmäisestä puoliajasta en pitänyt lainkaan. Otan siitä täyden vastuun. Toisella jaksolla näimme todellisen Realin. Olemme ylpeitä joukkueen reaktiosta, Alguacil totesi pelin jälkeisessä kentänlaitahaastattelussa AS:n mukaan.

– En tehnyt joukkueelle tarpeeksi selväksi, miten halusimme prässätä ja luoda painetta. Barca oli paljon parempi.

– En ollut pitkään aikaan nähnyt Barcelonan pelaavan tuollaista ensimmäistä 45-minuuttista. Se kertoo paljon siitä kunnioituksesta, jota heillä oli meitä kohtaan. Toisella puoliajalla heillä ei ollut samaa energiaa, ja me pystyimme pelaamaan enemmän omaa peliämme.

[readmore from=Barcelona]

Kehut jatkuivat myös lehdistötilaisuudessa. Tällöin La Real -valmentaja nosti erityisesti esiin Lionel Messin.

– Näimme parasta Barcelonaa pitkään aikaan puolustyöskentelyn tason, aggressiivisuuden ja intensiteetin suhteen. En ollut nähnyt heiltä tuollaista aggressiivisuutta pitkään aikaan. He kävelivät ensimmäisellä puoliajalla ylitsemme.

– Näimme myös Messin riistävän palloja liu’uilla ja taklaavan. Sellaista ei näe kovin usein.