Barcelona ja Real Sociedad järjestivät todella viihdyttävän ottelun La Ligan keskiviikon ainoassa kamppailussa.

Barcelona voitti ottelun 2−1, mutta helpolla voitto ei todellakaan irronnut. Ronald Koemanin ryhmä sai taistella pisteistä oikein kunnolla.

Katalonialaiset loivat avausjaksolla selvästi enemmän paikkoja kuin vierailijansa, mutta avausmaalin iski Real Sociedad. Willian José aloitti maalinteon lähietäisyydeltä Portun alustuksesta 27. minuutilla.

Barcelonalla oli useita tilaisuuksia iskeä, mutta yrityksen epäonnistuivat yksi toisensa jälkeen. Real Sociedadin maalin tultua Barcelona kuitenkin sai tarvittavaa terää viimeistelyynsä, ja Jordi Alba tekikin tasoitusmaalin upealla laukauksella puolen tunnin kohdalla.

Barcelonalta erityisesti Antoine Griezmann pääsi useisiin tekopaikkoihin, mutta hän muun muassa laukoi pallon ylärimaan, josta peliväline kimposi täpärästi ulos.

Kotijoukkue onnistui vielä toistamiseen avausjakson lopulla. Osuman iski Frenkie de Jong, jolle maali oli ensimmäinen La Ligassa. Hän sai odottaa maalinsa varmistumista hetken, sillä ensin tuomariston piti todeta VAR:n avulla, että alankomaalainen ei ollut paitsiossa.

Toisella puoliajalla Real Sociedad painoi kaasua ja yritti toden teolla saada tasoituksen aikaiseksi. Ruotsalaishyökkääjä Alexander Isak esimerkiksi karkasi läpi, mutta Pedrin loistava taistelu esti Isakin lähes varmalta näyttäneen maalin.

Ottelun paras paikka siunaantui vielä Griezmannille, joka epäonnistui, vaikka hän sai käytännössä yrittää pallon saamista tyhjään maaliin noin metrin päästä maaliviivasta.

Barcelona nousi voitollaan La Ligassa viidenneksi. Real Sociedad on toisena tasapisteissä sarjakärki Atlético Madridin ja kolmosena olevan Real Madridin kanssa. Copa del Reyssä samaan aikaan Cardassarin avauskierroksella pudottanut Atlético nousi kärkeen ohi Real Sociedadin, koska ”Ticolla” on nyt kärkikolmikosta paras maaliero.

LUE MYÖS:
Miten tästä ei onnistu? Antoine Griezmann ei saanut palloa metristä tyhjiin – onko uusi hiusratkaisu kirottu?