66-vuotias Manchester Cityssä Valioliigan voittanut ja Real Madridia kaudella 2009-2010 luotsannut Manuel Pellegrini teki sunnuntaina paluun La Ligaan yli seitsemän vuoden poissaolon jälkeen. Aiemmin myös Villarrealia ja Málagaa valmentaneen chileläisen paluu oli voitokas, sillä hänen käskyttämänsä Real Betis kaatoi vieraskentällä sarja-avauksessaan Alavésin maalein 1-0.

Real Betis hallitsi alun perin maanantaina pelattavaksi suunniteltua, mutta keskiviikkona päivällä aikaistettua ottelua. Pelin ainoaa maalia saatiin kuitenkin odotella aina lisäajan neljännelle minuutille saakka.

Tuolloin esiin nousi Barcelona-kasvatti Cristian Tello, joka oli tullut kentälle 82. peliminuutilla. Tello nousi oikealta laidalta keskimmälle pitkin rangaistusalueen rajaa, ja laukoi tarkasti vasurillaan alakulmaan voittomaalin. Tellon maali katkaisi Betisiltä pitkän ja surkean putken, sillä se oli voittanut vieraspelin La Ligassa viimeksi marraskuussa.

LALIGA English

@LaLigaEN
Cristian Tello's 94th minute strike hands Pellegrini debut win for @RealBetis_en! 💚💪

#AlavesRealBetis 0-1

Pedro Martin

@pedritonumeros
0-1 Alavés-Betis. Gol de Tello con un zurdazo en el minuto 94.

El Betis no ganaba un partido de Liga como visitante desde el 1-2 en Mallorca del 30 de noviembre de 2019.

Alavésille ottelu oli viime kausi mukaan luettuna jo viides perättäinen kotipeli ilman tehtyä maalia. ”Onni onnettomuudessa” on, että kaikki nämä pelit on pelattu ilman yleisöä stadionilla koronapandemian vuoksi. Maaliton kotiputki on Alavésin pääsarjahistorian pisin.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Primera vez que el Alavés enlaza 5 partidos de Primera sin marcar en Mendizorroza (todos sin público):
0-1 Osasuna
0-2 Granada
0-0 Getafe
0-5 Barça
0-1 Betis

Paluun La Ligaan ottelussa teki myös Barcelona-taustainen ja viimeksi Manchester Cityä edustanut kokenut maalivahti Claudio Bravo, joka vartioi Betisin maalia. Toinen uusi hankinta Martín Montoya istui puolestaan koko ottelun penkillä.

Betisin avauskokoonpanossa pelasi myös kesällä 39 vuotta täyttänyt seuralegenda Joaquín. Hänestä tuli vasta 19. pelaaja, joka on pelannut La Ligaa 39-vuotiaana. Pelaajista seitsemän on ollut maalivahteja, 11 kenttäpelaajia ja yksi pelaaja-valmentaja.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Joaquín (39 años y 54 días) sigue en la brecha.

19 jugadores han disputado partidos de Primera con 39 años:
7 porteros
11 no porteros
1 entrenador-jugador