Barcelonan puheenjohtajat ja puheenjohtajaehdokkaat eivät ole jääneet sanattomiksi tapaus Messin edessä.

Lionel Messi ilmoitti seuralle tiistai-iltana, ettei hän halua enää jatkaa seurassa. Messi haluaa siirtyä muualle vielä tämän siirtoikkunan aikana.

Lehtitietojen mukaan Messi yrittää saada sopimuksensa purettua. Messi tiettävästi vetoaa erityisjärjestelyyn, jonka mukaan hänellä on vuosi toisensa jälkeen oikeus jättää seura vapaana agenttina, mikäli hän haluaa lähteä.

Asiassa on yksi mutta. Ilmoitus pitäisi ilmeisesti tehdä aina 10. kesäkuuta mennessä. Nyt mennään jo elokuun loppua, joten Barcelonan aikomuksena on vedota Messin sopimuksessa olevaan 700 miljoonan euron suuruiseen ulosostopykälään.

Messin aikoinaan 13-vuotiaana Barcelonaan hankkinut puheenjohtaja Joan Gaspart on sitä mieltä, että tässä asiassa Messille ei tule antaa tuumaakaan periksi.

– Messi ei saa lähteä. Hän lähtee seurasta vuonna 2021. Olen nähnyt sopimuksen, ja se on hyvin selkeä. Purkupykälä umpeutui kesäkuussa, eikä paluuta ole, Gaspart sanoi Radio Marcan haastattelussa.

– Näen mieluummin Messin lähtevän ensi vuonna ilmaiseksi kuin nyt 700:aa miljoonaa euroa pienemmällä summalla. Täällä määrää seura, ei pelaaja. Rakastan Messiä paljon, mutta Barcelonaa rakastan enemmän.

– Sopimuksessa on 700 miljoonan euron ulosostopykälä, ja sopimuksia pitää kunnioittaa. Ymmärrän, että hänen lähipiirinsä painostaa lähdön onnistumiseksi, mutta jos minä olisin Barcan puheenjohtaja, en neuvottelisi euroakaan. En euroakaan.

[readmore from=Barcelona]

– Me kaikki haluamme, että Messi jää Barcaan. Entä jos hän ei halua jäädä? Mitä sitten tapahtuu? Eikö miljoonilla seuran jäsenillä, jotka pyytävät häntä jäämään, ole merkitystä? Eikö Messi usko, että Barca on auttanut häntä tulemaan siksi, joka hän on?

– Messiä rakastetaan valtavasti ja minä toivon, että hän nauttii täällä vielä yhdestä vuodesta. Minusta olisi parempi vaihtoehto, että hän lähtee suuttuneena kuin että hän lähtee 699 miljoonalla. Euroakaan ei pitäisi tinkiä.

– Se, että Messi lähtisi halvemmalla kuin hänen (700 miljoonan euron) ulosostohintansa on, olisi nöyryyttävämpää kuin 2-8 (lukemat Bayern Müncheniä vastaan). Messi ei saa unohtaa, että seuran jäsenet rakastavat enemmän Barcaa kuin pelaajaa.

LUE MYÖS