FC Barcelona on vahvistanut hetki sitten, että seuran edustusjoukkueen uusi päävalmentaja on hollantilainen Ronald Koeman, seuran entinen pelaaja. Koeman saapuu Barcelonaan Hollannin A-maajoukkueesta, ja Barcelona maksaa tiettävästi Hollannin jalkapalloliitolle korvauksen sopimuksen purusta. Koemanin sopimus on kaksivuotinen eli ulottuu kauden 2021-2022 loppuun.

Barcelona esittelee Koemanin medialle keskiviikkona kello 19 Suomen aikaa alkavassa lehdistötilaisuudessa.

57-vuotias Koeman pelasi Barcelonassa vuosina 1989-1995 ja voitti seurassa neljä La Liga -mestaruutta ja yhden Euroopan Cupin. Puolustuksessa, liberona tai keskikentän pohjalla pelannut Koeman tunnettiin kovapotkuisena vapaapotkuspesialistina, ja hän jakoikin Mestarien liigan maalikuninkuuden kaudella 1993-1994.

Koemanin päävalmentajaura alkoi vuonna 2000 Vitessen joukkueessa. Jo sitä ennen hän oli toiminut yhden kauden Hollannin A-maajoukkueen apulaisvalmentajana ja kaksi kautta Barcelonan valmennusryhmässä. Myöhemmin Koeman on valmentanut muun muassa Ajaxia, Benficaa, Valenciaa, Southamptonia, Evertonia ja viimeksi siis Hollannin maajoukkuetta.

[readmore from=Barcelona]

Paikka Barcelonan valmennuksessa aukesi, kun Barcelona erotti maanantaina Quique Setiénin vain puolen kauden työn jälkeen. Viimeinen sinetti Setiénin kohtalolle oli Mestarien liigassa perjantaina Bayernille kärsitty 2-8 -murskatappio.

Barcelona nimitti tänään myös uuden jalkapallojohtajan eilen irtisanotun Éric Abidalin tilalle. Tehtävään valittiin Rámon Planes, joka työskenteli Barcelonan seurajohdossa jo entuudestaan.