La Ligan siirtoikkuna on auennut tänään. Siirtoja saa tehdä tänä poikkeusvuonna 5. lokakuuta saakka, kun La Ligan uusi kausi alkaa 12. syyskuuta.

Koronaviruspandemia on vaikuttanut espanjalaisseurojen taloustilanteeseen todella rajusti. Sarjan onnistuneesta loppuun saakka pelaamisesta saatiin sentään tuikitärkeitä TV-tuloja, mutta tyhjät katsomot, fanituotekaupan tyrehtyminen ja turistien kaikkoaminen olivat silti seuroille todella ikäviä takaiskuja.

Tämän vuoksi siirtoikkunasta on Espanjassa tulossa poikkeuksellisen hiljainen. Etenkään todellisia jättisiirtoja ei kannata juuri odotella. Real Madrid on jo pidempään vakuutellut, ettei se tule tekemään tänä kesänä isoja siirtoja. Viikonloppuna kuoroon yhtyi Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu, joka totesi, ettei seuralla ole tänä kesänä varaa sen paremmin Neymarin kuin Lautaro Martínezinkaan hankintaan.

Niinpä ovet käynevät sekä Madridista että Barcelonasta ensisijaisesti ulospäin. Kummankin seuran toiveissa on keventää seuran palkkakuormitusta, ja mikäli jostain hylkiöstä päästään eroon, saattaa rahaa hankintoihin sittenkin löytyä. Isoja toiveita suurten kalojen suhteen ei kannata kuitenkaan elätellä. Todennäköisin skenaario tällaisten toteutumiselle lieneekin jonkinlainen vaihtokauppakuvio.

Joitain siirtoja jo tehty

Vaikka siirtoikkuna aukesikin vasta nyt, on joitain siirtoja toteutettu jo aiemmin. Real Madrid myi jo heinäkuun alussa Achraf Hakimin 40 miljoonalla eurolla Internazionaleen. Uusia hankintoja se ei ole toistaiseksi tehnyt.

Barcelona puolestaan teki ensimmäiset hankintansa jo tammikuussa ennen koronapandemian pahenemista. Matheus Fernandes vietti tosin kevätkauden lainalla Real Valladolidissa eikä Trincãotakaan ole vielä Barcan kokoonpanossa nähty. Kesäkuun lopussa vahvistettiin puolestaan paljon isompi kauppa, jossa Arthur siirtyy Juventukseen, ja Miralem Pjanic vastaavasti Juventuksesta Barcelonaan.

Atlético Madrid ei ole peliliikkeitään vielä tehnyt, mutta silti seuran siirtokassa on jo 56 miljoonaa euroa pakkasella. Tämä johtuu siitä, että viime kaudeksi lainatun Álvaro Moratan ostovelvoite lankesi tässä siirtoikkunassa maksuun. Se ei ainakaan helpota Atléticon toiveita mahdollisista isoista hankinnoista.

Isoimpiin toistaiseksi nähtyihin siirtoihin lukeutuu myös laitapelaaja Marc Cucurellan siirto Barcelonasta Getafeen. Getafe maksaa Cucurellasta 10 miljoonaa euroa. Cucurella pelasi seurassa jo tämän kauden lainalla.

Siirtoikkunan siirtoja ja muita tapahtumia voi seurata tältä erikoissivultamme.

Huhupuolella paljon tavallista hiljaisempaa

Kuten yllä jo todettiin, ei Real Madridin ja Barcelonan osalta kannata kovin suuria siirtoja odotella. Real Madridin osalta kiinnostavinta on lähinnä se, mihin päätökseen Real tulee Dani Ceballosin ja muiden lainalle lähettämiensä pelaajien suhteen. Konkreettisena tulopuolen huhuna on ollut esillä ainoastaan Monacon toppari Benoit Badiashile.

Real Madrid pyrkii löytämään ostajan muun muassa Luka Jovicille, Borja Mayoralille, James Rodríguezille ja Gareth Balelle. Etenkin Balen myynnistä voisi kassaan kilahtaa melko sievoisesti käyttövaroja. Englantilaislähteiden mukaan Bale on kuitenkin kertonut Walesin maajoukkuevalmentaja Ryan Giggsille, ettei hän aio lähteä Madridista. Balen muhkealle palkalle tuskin kovin hevillä maksajaakaan löytyy, eikä mies ole halukas laskemaan ansiotasoaan.

Lisäksi Sevillassa lainapestillä erinomaisen kauden pelannutta Sergio Reguilonia huhutaan vahvasti Valioliigaan. Hänestäkin Real Madrid voisi netota sievoisen summan.

Neymar- ja Lautaro-huhujen hiljennyttyä merkittävimmät Barcelona-huhut koskevat myynnissä olevia pelaajia. Ivan Rakiticia viedään Sevillaan, mutta siirtokorvaus saattaa painua hyvin alas. Philippe Coutinholle etsitään aktiivisesti ottajaa, ja myös Ousmane Dembéléstä luopuminen lienee mahdollista.

Nuori ja huippulupaava Ferran Torres siirtynee Valenciasta Manchester Cityyn. Siirron uskotaan voivan varmistua jo tiistain aikana. Korvaajaksi on huhuttu muun muassa Watfordin Gerard Deulofeuta. Myös Manchester Cityn David Silva on mainittu huhuissa.