Barcelonan seurapomo myöntää: Kohutut jättisiirrot ovat tällä hetkellä jäissä – ”Tänä kesänä emme edes yritä”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu myöntää, että seuralta on tällä hetkellä turha odottaa isoja hankintoja.

Koronaviruspandemian aiheuttamat taloudelliset kolhut ovat iskeneet myös Barcelonaan, joka haluaisi lehtitietojen mukaan luopua useasta pelaajastaan saadakseen rahaa uusiin vahvistuksiin.

Blaugrana on jo pitkään pitänyt silmällä Internazionalen hyökkääjää Lautaro Martínezia sekä entistä tähtipelaajaansa, Paris Saint-Germainin Neymaria, mutta näillä näkymin katalonialaisilla ei ole varaa kumpaankaan.

Martínezilla, 22, oli sopimuksessaan 111 miljoonan euron ulosostoklausuuli, joka vanheni tänä kesänä. Nyt Inter voi vaatia hänestä vielä suurempaa summaa. Bartomeu kertoi Diario Sportin haastattelussa, että Barcelonan ja Interin väliset neuvottelut ovat toistaiseksi tauolla.

– Barça on keskustellut Interin kanssa Lautarosta viime viikkoina, mutta keskustelut on laitettu yhteisymmärryksessä tauolle. Tämänhetkinen tilanne ei salli suuria siirtosummia.

Martínez teki tällä kaudella Italian Serie A:ssa 14 maalia. Kuva: Getty Images

Neymar, 28, siirtyi Barcelonasta PSG:hen kolme vuotta sitten 222 miljoonan euron maailmanennätyssummalla. Barcelona havitteli häntä takaisin jo viime kesänä, mutta siirto ei toteutunut. Bartomeulta kysyttiin, onko Neymarin hankkiminen mahdollista.

– Ei tällä hetkellä. PSG ei myöskään halua myydä häntä, mikä käy järkeen, sillä hän on yksi maailman parhaista pelaajista.

– Viime kesänä yritimme todella kovin, mutta tänä kesänä emme edes yritä.

– Menetimme maalis- ja kesäkuun välissä 200 miljoonaa euroa. Odotimme tienaavamme ensi kaudella 1100 miljoonaa euroa, mutta tuo lukema laskee todennäköisesti 30 prosentilla. Jos tilanne ei parane, niin ihmiset eivät pääse stadionille tai museoomme tai kauppoihimme ja me jatkamme rahan menettämistä. Sen seurauksena meidän on mietittävä uudelleen, mihin käytämme rahaa ja mitkä kohteet saavat odottaa. Meidän on mukauduttava tilanteeseen.

Bartomeu uskoo, että jättisiirtoja ei nähdä välttämättä pitkään aikaan.

– Tai ainakin tulemme näkemään enemmän vaihtokauppoja. Tämä on vaikuttanut kaikkiin Euroopan suurseuroihin, ja me kaikki teemme töitä sopeutuaksemme tähän. Tämä ei koske vain tätä vuotta, tämä voi jatkua jopa 3-4 vuotta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.