Espanjan jalkapalloliitto RFEF on tehnyt virallisen ehdotuksen Espanjan toiseksi korkeimman sarjatason Segundan joukkuemäärän nostamisesta ensi kaudeksi. Jos ehdotus hyväksytään, pelaa sarjassa ensi kaudella 22 joukkueen sijaan 24 joukkuetta.

Syy esitykseen on Fuenlabradan koronavirustapauksissa, jotka estivät päätöskierroksen ottelun Deportivo La Coruña-Fuenlabrada pelaamisen. Kausi jäi siis yhtä ottelua vaille torsoksi, eivätkä asetelmat eri otteluissa olleet täysin tasapuoliset.

Jos ehdotus hyväksytään, jo putoamaan tuomitut Deportivo la Coruña ja Numancia säilyttävät sittenkin sarjapaikkansa. Molemmilla oli ennen päätöskierrosta matemaattiset mahdollisuudet sarjassa säilymiseen.

Joukkuemäärän nousun on tarkoitus koskea vain yhtä kautta, ja kaudelle 2021-2022 palattaisiin taas 22 joukkueeseen. Näin ensi kaudella Segundasta putoaisi kuusi joukkuetta.

Sarjassa toiseksi viimeiseksi sijoittunut Extremadura on jo ilmaissut eriävän mielipiteensä esitykseen.

[readmore from=Segunda]

– Meistä esitys on täysin epäoikeudenmukainen ja epäkunnioittavaa kannattajiamme, kaupunkiamme ja seutuamme kohtaa, Extremaduran vastineessa todettiin.

Sarjajumbona Segunda B:hen putosi Racing Santander.

Lopullisen päätöksen asiasta tekee La Liga -organisaatio.