La Liga ja Espanjan jalkapalloliitto RFEF ovat päässeet sopuun maanantai- ja perjantai-iltoina pelaamisesta viedäkseen kuluvan kauden loppuun, kertoo Marca.

Osapuolet ovat jo pitkään olleet tukkanuottasilla kyseisten pelipäivien suhteen. RFEF on vastustanut maanantaisin ja perjantaisin pelaamista, koska kannattajien on vaikeampi päästä noina päivinä peleihin paikalle. Tällä kaudella tuota ongelmaa ei enää ole, koska kausi pelataan joka tapauksessa loppuun suljettujen ovien takana.

La Liga ja RFEF ovat vääntäneet asiasta oikeudessa asti. Täksi kaudeksi tehtiin viime kesänä väliaikainen järjestely, jonka ansiosta otteluja sallittiin pelattavaksi perjantaisin, muttei maanantaisin.

Oikeus hylkäsi tänään, keskiviikkona, La Ligan valituksen siitä, että otteluja pitäisi saada pelata noina päivinä. Päätös ei liittynyt meneillä olevaan koronaviruspandemiaan ja sen aiheuttamaan sarjojen keskeytymiseen, mutta tapauksen käsitellyt tuomari kehotti osapuolia neuvottelemaan hyvässä hengessä.

Nyt RFEF on ilmoittanut, että se antaa La Ligan pelata loppukauden aikana maanantaisin ja perjantaisin. Päätös koskee lähtökohtaisesti vain kautta 2019-20, mutta RFEF saattaa sallia maanantai- ja perjantaipelit myös ensi kauden alussa siinä tapauksessa, että otteluja pelataan vielä tuolloinkin suljettujen ovien takana.

Uutisoimme aiemmin tänään Sportin ja COPE:n tietojen pohjalta, että La Ligan on määrä jatkua torstaina 11. kesäkuuta, jos Espanjan terveysviranomaiset vain siihen suostuvat. Viimeinen sarjakierros pelattaisiin viikonloppuna 17.-19. heinäkuuta.

Jo aiemmin oli tiedossa, että La Ligassa on tarkoitus pelata jokaisena viikonpäivänä, jotta koronaviruspandemian keskeyttämä kausi saadaan pelattua ajoissa loppuun ennen seuraavan kauden alkamista, mutta maanantaipelien kohtaloa pohdittiin tähän päivään asti.