Kerroimme maanantaiaamuna, että Espanjassa suunnitellaan jalkapallokauden jatkumista kesäkuun puolivälin paikkeilla. Yksilöharjoittelu saatettaisiin sallia jo ensi viikolla, ja pienryhmätreenit muutaman viikon sisällä.

Kaikki pääosannäyttelijät eivät kuitenkaan suhtaudu kauden jatkoaikeisiin suopeasti. Segundaa johtavan Cádizin Fali julisti jo painokkaasti kieltäytyvänsä treeneistä ja peleistä ennen kuin jalkapalloliiton ja sarjan johto antaisi virallisen kirjallisen vakuutuksen, ettei siihen sisälly pienintäkään riskiä.

Arvostelijoihin on liittynyt myös saman sarjan Racing Santander. Racingin pelaajat, valmennusjohto ja seurajohto ilmoittivat torstaina, ettei heidän mielestään ole ”sopivaa”, että ammattijalkapalloilijoille suoritetaan koronavirustestejä, kun terveydenhoitohenkilökunnalle ei ole tarjota riittävää testimäärää.

– Meidän mielestämme ei ole sopivaa, että meille tehdään COVID-19-testejä, kun ihmisille, jotka työskentelevät eturintamassa epidemiaa jarruttaakseen, ei ole riittävästi testejä. Heitä ovat erityisesti terveysalan työntekijät, valtion turvallisuustyöntekijät, farmaseutit, kauppojen työntekijät ja kuljetusalan työntekijät, Racingin kannaotossa todetaan.

– Jos meidän on kuitenkin pakko tehdä testejä, suostumme niihin, jottemme aiheuta seurallemme vahinkoa.

La Ligan ajatus on, että kahden ylimmän sarjatason joukkueille aletaan tehdä koronavirustestejä jo tällä viikolla. Testit on määrä toistaa kolmen päivän välein.

El Partidazo de COPE

@partidazocope
💥 Informa @partidazocope

🟢⚪️ La plantilla del @RealRacingClub no quiere someterse a los test de coronavirus de @LaLiga

❌ Consideran que no es ético cuando no hay suficientes test para los sanitarios

📝 Solo los pasarán para no perjudicar al club si se les obliga

Racing Santander on Segundassa viimeisenä, seitsemän pisteen päässä säilyjän paikasta. Vaikka kausi jäisikin kesken, voisi Racing silti pudota. Tämän vahvisti La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas. ”Kabinettisäilymisen” toivosta Racingin vastahakoisuus ei siis johdu.

– Meidän toiveemme on pelata Segundan 11 jäljellä olevaa sarjakierrosta, ja yrittää säilyttää sarjapaikka kentän puolella. Haluamme kuitenkin tehdä sen vasta, kun siihen ei sisälly pienintäkään riskiä meille ja perheillemme, Racingin tiedotteessa jatkettiin.

[readmore from=Koronavirus]

– Kun Espanjassa on yli 22 000 kuollutta ja tänäänkin 400, on jalkapallo mielestämme toissijainen juttu. Tämä julistus ei johdu sarjasijoituksestamme, sillä emme tiedä, mitä Racingille tapahtuisi, jos loppuja pelejä ei pelata.

Maanantai-iltana Espanjan päivitetty kuolonuhrien määrä on 23 190.