Eurooppalainen jalkapallo on pikku hiljaa tekemässä paluuta viikkojen tauon jälkeen.

Espanja on ollut yksi pahimpia korona-alueita, mutta sielläkin puuhataan jo jalkapallon askelmerkkejä kohti suhteellista normaalitilaa.

Cadena COPE:n tietojen mukaan La Ligan paluusuunnitelma päivämäärineen on lähes valmis. Kas näin se tapahtuisi.

4. toukokuuta, eli tasan viikon kuluttua on määrä aloittaa yksilöharjoittelu. Kaksi viikkoa myöhemmin – 18. toukokuuta – päästäisiin harjoittelemaan pienryhmissä ja jälleen kaksi viikkoa myöhemmin – 1. kesäkuuta – sallittaisiin koko joukkueen voimin tehtävä harjoittelu.

Kaiken kaikkiaan harjoituskausi (yksilöharjoittelun sallimisesta luettuna) kestäisi kuusi viikkoa, ja keskeytetty La Liga -kausi pyörähtäisi jälleen käyntiin kesäkuun puolivälissä.

On päivänselvää, että katsojia ei sallita vielä pitkään aikaan stadioneille, mutta tuoreen suunnitelman myötä olisi mahdollista pelata nykyinen kausi loppuun tyhjille katsomoille.

La Ligaa on pelaamatta 11 kierrosta. Barcelona johtaa kahden pisteen erolla Real Madridiin. Sarjakolmonen Sevilla on jäänyt Realista jo yhdeksän pisteen päähän.

Aiemmin La Liga -pomo Javier Tebas sanoi, että vaikka kautta ei pystyttäisi pelaamaan loppuun, heikoimmin sijoittuneet silti putoavat Segundaan ja vastaavasti parhaat nousevat Segundasta pääsarjaan.

Pääsarjan keskeytyshetkellä putoajien paikoilla olivat Mallorca, Leganés ja Espanyol.