Barcelonan kaudessa on ollut monenlaista turbulenssia. Yksi kohuista liittyi seuran teknisen johtajan Éric Abidalin avoimeen haastatteluun, jossa hän nimesi pelaajien puutteellisen asenteen osasyyksi entisen valmentajan Ernesto Valverden potkuihin.

Tämä väite sai Lionel Messin tulistumaan harvinaislaatuisesti. Messi julkaisi pian haastattelun ulostulon jälkeen Instagram-viestin, jossa hän kehotti myös seurajohtoa kantamaan vastuunsa.

– En tiedä, mitä hänen (Abidalin) päässään liikkui, kun hän sanoi noin. Luulen, että vastasin syytöksiin, koska koin minua vastaan hyökätyn. Minusta tuntui, että hän hyökkäsi pelaajia vastaan, Messi sanoo nyt Mundo Deportivon haastattelussa.

– Pukukopista sanotaan jo ihan liikaa asioita. Sellaisia, että me päätämme kaikesta, valmentajista ja pelaajahankinnoista. Niin väitetään etenkin minusta. Sanotaan, että minulla on paljon valtaa ja minä teen päätöksiä.

– Minua suututti, että niin sanoo joku seuran toimihenkilöistä. Hän väitti, että pelaajat olivat valmentajan potkujen keskiössä. Se kuulosti minusta hullulta.

– Tekninen johtaja tekee päätökset ja hänen on kannettava vastuu. Siksi halusin selvittää asian. En voinut sallia sitä, että tekninen johtaja hyökkää tuolla tavalla minua vastaan, Messi selittää purkaustaan.

Messi tuli Valverden kanssa hyvin toimeen ja osoittikin julkisesti tälle kiitollisuuttaan. Abidalin puheet häiritsivät häntä sekä yksityishenkilönä että joukkueen kapteenina.

– Sekä että. Pyysin, että jos hän hyökkää pukukoppia vastaan, hänen pitäisi kertoa nimiä, eikä yleistää asiaa.

– Minulle on käynyt samoin myös Argentiinan maajoukkueessa. On väitetty, että minä valitsen valmentajat ja haluan kavereitteni pelaavan. Ehkä niin sanotaan siksi, että olen ollut samassa paikassa niin pitkään.

– Halusinkin osoittaa, että minulla on mielipiteeni ja seuralla omansa. Usein emme ole samaa mieltä, eikä seura tee niin kuin minä sanon.

Tuorein kriisi Barca-leirissä syntyi, kun espanjalaismedia paljasti epäilyjä siitä, että Barcelona olisi järjestänyt ”lokakampanjan” sosiaalisessa mediassa muun muassa Messiä ja joitain muita pelaajia kohtaan. Tiistaina polttopisteessä oleva puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu keskustelikin aiheesta Messin ja muun Barca-kapteeniston kanssa.

– Totta puhuen Bartomeun vierailu yllätti minut, sillä olin juuri ollut matkoilla. Kun tulin takaisin, kuulin vähän yhtä sun toista.

[readmore from=Messi-Lionel]

– Puheenjohtaja sanoi meille samat asiat kuin tiedotteessaan ja lehdistötilaisuudessaankin. Hän selvitti tapahtumat ja kertoi, ettei voi sanoa enempää.

– Minusta tuollaisen tapahtuminen on outoa. Mediassa sanottiin lisäksi, että heillä on todisteita. Nyt täytyy odottaa, onko se totta vai ei, Messi kommentoi.