Kun Quique Setién astui tällä viikolla FC Barcelonan valmennusvastuuseen, toi valmentaja mukanaan oman taustatiiminsä. Mielenkiintoinen nimi tässä valmennusryhmässä on myös Barcelonan uusi maalivahtivalmentaja Jon Pascua, 47.

Pascua kuuluu muiden tiimin jäsenten tavoin Setiénin vanhoihin uskottuihin miehiin. He työskentelivät yhdessä Real Betisissä.

Sport kertoo jutussaan, kuinka Pascua on kulkenut valmentajana erikoisen matkan. Hän työskenteli uransa alkuvaiheissa maalivahtivalmentajana muun muassa Athletic Bilbaon reservijoukkueessa, mutta vietti vuodet 2010-2015 Etelä-Afrikassa, Afrikan mantereen suurseuroihin lukeutuvan Mamelodi Sundownsin maalivahtivalmentajana.

Tämän jälkeen Pascuan tie vei Afrikasta Aasiaan. Hän asui jonkin aikaa Filippiineillä ja valmensi samalla Filippiinien maajoukkueen maalivahteja. Jalkapallokääpiön veräjänvartijoista lienee aikamoinen loikka luotsaamaan Marc-André ter Stegeniä ja Netoa.

Pascua on muutenkin jalkapallotoimijana oman tiensä kulkija, jota Sport tituleeraa ”hyvin filosofiseksi mieheksi”. Kesiään Pascua on viettänyt säännöllisesti Intiassa, ja elämänkokemusta on tallennettu myös hänen läpeensä tatuoidulle iholleen.

[readmore from=Barcelona]

Yksi esimerkki Pascuan luonteesta on Sportin mukaan syyskuussa 2017 nähty erikoinen episodi. Tuolloin pelattiin La Liga -ottelua Real Betisin ja Levanten välillä, ja Pascua vaihtoi vanhat nappulakenkänsä katsomossa nähtyyn plakaattiin, jossa luki teksti ”Love is in the air”.

Pascuan oma pelaajaura päättyi jo varhain loukkaantumisten vuoksi. Hän pelasi muun muassa Real Zaragozan ja Alavésin B-joukkueissa, luonnollisesti maalivahtina.