Sevilla ja Betis ovat toistensa suurimpia kilpakumppaneita pelikentillä – luonnollisesti. Onhan kyseessä kenties Espanjan kuumin paikallisderby.

Seurat taistelevat usein myös samoista pelaajista siirtomarkkinoilla. Sevillalaislehti Estadio Deporten mukaan seurat ovat nyt tukkanuottasilla Alavés-vahti Fernando Pachecon suhteen.

Sevilla haluaa Pachecon, sillä seuran tuore päävalmentaja Julen Lopetegui ei ole täysin luottavainen komean debyyttikauden pelanneen Tomáš Vaclíkin polveen. Vaclík kärsi viime kaudella polvivaivoista ja Lopetegui haluaisi Pachecon kilpailemaan tsekkiläisen kanssa avauskokoonpanon maalivahdin paikasta. Lopetegui on tiettävästi ottanut itse yhteyttä Espanjan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa valmentamaansa Pachecoon.

Kaupungin toisella puolella Betis valmistautuu myymään ykkösvahtinsa Pau Lópezin AS Romaan. AS Roman on määrä maksaa Lópezin 30 miljoonan euron ulosostopykälä, ja Betis tarvitsee siten itselleen uuden maalivahdin. Seura on asettanut Pachecon ykkösvaihtoehdokseen ja tekee seuraavien päivien aikana tarjouksen Alavésille.

Alavés pyytää Pachecosta noin 10 miljoonaa euroa.