Real Madrid koki sunnuntaina jälleen kerran tappion, kun Real Sociedad oli kotikentällään parempi maalein 3-1. Tappio oli Realille kauden aikana kaikissa kilpailuissa jo seitsemästoista. Viimeksi Real Madrid on hävinnyt näin monta peliä yhden ja saman kauden aikana 20 vuotta sitten.

Kausi on siis ollut erittäin synkkä, eikä sitä Real Madridin kannattajat varmasti tulevaisuudessa kaiholla muistele. Realin peräsimessä on nähty kolme eri valmentajaa, mutta kellään ei ole kulkenut erityisen hyvin.

Tilastotili MisterChip avasi Twitterissä kunkin Real Madridia tällä kaudella valmentaneen valmentajan pistesaldoja La Liga -otteluista ja laski, miten pistekeskiarvoilla olisi menestytty koko kauden aikana. Täysin vertailukelpoisia lukemat eivät tietystikään ole, kun vastustajat otteluissa ovat vaihdelleet, mutta jotain suuntaa se valmentajien onnistumisista epäilemättä antaa.

Kaikkein parhaiten Realin valmentajista on onnistunut Santiago Solari. Solarin pestin aikana Real saavutti 37 pistettä 17 sarjaottelusta. Tämä merkitsisi täyden kauden aikana 83 pistettä. Tällä pistetahdilla Real olisi taistellut La Ligan voitosta lähes viimeiseen kierrokseen asti. Solarin valmennuksessa Real Madrid sai kuitenkin hyvästellä viikon sisällä menestyksen niin Mestarien liigassa, Copa del Reyssä kuin La Ligassakin.

Heikoin saldo oli puolestaan alkukauden luotsilla Julen Lopeteguilla. Lopeteguin aikana Real sai vain 14 pistettä kymmenestä ottelusta. Täydeksi kaudeksi muutettuna tämä merkitsisi 53 pistettä. Tällä pistetahdilla Real Madrid olisi jäänyt ulos Mestarien liigasta, ja jopa Eurooppa-liigan paikka olisi ollut uhattuna.

Zinedine Zidanen johdolla Real on saavuttanut kymmenestä ottelusta 17 pistettä. Tämä toisi koko kaudelle laskettuna 63 pistettä. Zidanen pistetahdilla Real sijoittuisi siis jota kuinkin siten, kuten sijoittuu nytkin – sarjan kolmanneksi, mutta kauaksi Barcelonan ja Atlético Madridin taakse.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
El Madrid en La Liga 2018-19:

👉 Con Lopetegui: 14 puntos en 10 partidos (proyección de 53 puntos en 38 jornadas).
👉 Con Solari: 37 puntos en 17 partidos (proyección de 83 puntos en 38 jornadas).
👉 Con Zidane: 17 puntos en 10 partidos (proyección de 64 puntos en 38 jornadas).
👉 Con la proyección de Lopetegui no se habría clasificado para la Champions League.

👉 Con la proyección de Zidane habría acabado más o menos igual que está ahora.

👉 Con la proyección de Solari habría peleado por el título hasta la penúltima jornada.