La Ligan toiseksi viimeinen kierros pelattiin sunnuntaina.

Kierroksella oli valtavasti panosta niin viimeisen Mestarien liiga -paikan, viimeisen Eurooppa-liiga -paikan kuin putoamistaistonkin suhteen.

Ennen kierrosta suurin mielenkiinto kohdistui Barcelona-Getafeen, Valencia-Alavésiin ja Girona-Levanteen. Getafe lähti kierrokselle kolmen pisteen etumatkalla Valenciaan, mutta hävisi Kataloniassa sarjamestarille maalein 2-0.

Valencia sen sijaan voitti oman ottelunsa Mestallalla ja nousi tasapisteisiin Getafen kanssa. Valencia on tasapisteissä Getafen edellä keskinäisten otteluiden perusteella. Kaksikko ratkaisee viimeisen Mestarien liiga -paikan kohtalon päätöskierroksella. Valencia vierailee Valladolidin isännöitävänä ja Getafe isännöi Coliseumilla Villarrealia. Niin Valladolid kuin Villarrealkin varmistivat sarjapaikkansa sunnuntaina.

Putoamistaistossa Girona ja Levante iskivät yhteen Montilivilla. Ottelussa oli valtavat panokset, sillä kamppailun häviäjä putoaa hyvin todennäköisesti Segundaan. Levante nousi tappioasemasta rinnalle ja ottelun loppuminuuteilla Enis Bardhin maalin myötä ohi. Se aiheuttaa todennäköisesti Gironan putoamisen. Gironan pitäisi saada Celtan maaliero kiinni. Celtalla on kuusi maalia parempi maaliero ennen päätöskierrosta.

Espanjan pääkaupungissa Madridissa Atlético varmisti kakkossijansa pelattuaan Sevillan kanssa 1-1 -tasapelin. Kyseessä oli Diego Godínin viimeinen ottelu Atléticon kotistadionilla Metropolitanolla.

Atlético de Madrid

@Atleti
🔴⚪🔴 ¡En estos momentos comieeenza el homenaje de toda la familia rojiblanca a @diegogodin! 😍
#AúpaAtleti #GraciasGodín

Koke vei puolen tunnin kohdalla isännät johtoon onnekkaasti, kun pallo kimposi verkkoon Simon Kjaerin jalasta. Pablo Sarabia tasoitti ottelun toisella jaksolla niin ikään onnekkaasti. Peliväline ohitti Jan Oblakin Francisco Monteron jalasta.

Baskimaassa Real Sociedad isännöi Real Madridia. Real Sociedadin oli voitettava pitääkseen ohuet saumat europeleistä hengissä. Real Madrid meni heti alussa Brahimin maalilla johtoon, mutta Mikel Marino toi isännät tasoihin 20 minuuttia myöhemmin. Real Madridin Jesús Vallejo sai punaisen kortin avausjakson lopussa torjuttuaan boksin sisällä pallon kädellään. Pallo vietiin pilkulle, mutta Thibaut Courtois torjui Willian Josén yrityksen.

Joseba Zaldúa vei toisella jaksolla Real Sociedadin johtoon ja vain 17-vuotias Ander Barrenetxea iski ottelun loppulukemat 3-1:een 25 minuuttia ennen loppua.