La Liga -kaudesta on sunnuntai-illan päätyttyä pelattu täydet kymmenen sarjakierrosta, eli reilu neljäsosaa. Kärkinelikossa, eli Mestarien liigaan oikeuttavilla sijoituksilla majailevat erittäin odotetusti Barcelona ja Atlético Madrid, mutta näiden seurana on yllätysjoukkue Espanyol sekä valtava yllätysjoukkue Alavés.

Sevilla voi vielä myöhäisottelussa Espanyolin ohittaa, mutta Alavés tulee pysymään sarjakakkosena lokakuun vaihtuessa marraskuuksi. Sen se on tehnyt ennen kaikkea sinnikkyydellään ja taistelullaan.

Alavés on saalistanut kymmenestä ottelusta 20 pistettä. Voittoja sillä on kuusi, ja näistä viisi on tullut yhden maalin erolla. Poikkeus on ainoastaan Rayo Vallecanolle vieraissa annettu 5-1 -läksytys.

Taistelutahdosta kertoo se, että 20 pisteestään Alavés on voittanut seitsemän vasta ottelun lisäajalla. Kolme kertaa se on kääntänyt tasapelin voitoksi, ja kerran tappioaseman tasapeliksi. Huimaa sinnikkyyttä.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
ALA 2-1 VLL (FT) - El @Alaves ha rescatado 7 puntos en el tiempo añadido

gol de Ibai en Valladolid en el 90'+3' (+2 puntos)
gol de Calleri al Getafe en el 90'+3' (+1 punto)
gol de Manu García al Madrid en el 90'+5' (+2 puntos)
gol de Bastón al Villarreal en el 90'+4' (+2 puntos)

Tuorein lisäajan palkinto herui sunnuntaina, kun Alavés kaatoi kotonaan Villarrealin maalein 2-1. Villarreal voitti avausjakson Gerard Morenon maalilla, mutta Jonathan Calleri tasoitti jo toisen puoliajan ensiminuuteilla.

Kun lisäaikaa oli pelattu reilut kaksi minuuttia, Alavés vaihtoi kentälle Borja Bastónin, ja kuinka ollakaan, temppu tepsi.

Strive Sport

@strivesport
WITH HIS FIRST TOUCH IN THE GAME! @BorjaBaston wins the game for @Alaves 🔥🔥

Watch more LaLiga live on Strive: bit.ly/2OE7ua1

#LiveOnStrive #AlavésVillarreal

Alavésin voittoa voi pitää erittäin ansaittuna, sillä se voitti ottelussa maalintekoyritykset peräti 19-9.