La Liga -kausi 2017-18 alkaa olemaan jo loppusuoralla. Tässä vaiheessa kevättä voi alkaa jo kertailemaan, mitä tällä sesongilla on tapahtunut.

Kaudella 2017-18 on tehty muun muassa seitsemän ennätystä, joista osa ovat upeita onnistumisia, mutta jotkut päinvastaisia tapauksia, kun esimerkiksi La Ligan historian pisin voitottomien otteluiden putki meni tällä kaudella uusiksi.

Ennätykset

1. Tappioton Barcelona

Ennen tämän viikon El Clásicoa FC Barcelona on pelannut 38 perättäistä sarjaottelua ilman tappiota. Näin ollen Real Sociedadin kausilla 1978-79 ja 1979-80 tehty ennätys on laitettu uusiksi.

2. Eniten maalintekijöitä

Real Betis voitti tällä kaudella Valencian viihdyttävien tapahtumien jälkeen 6-3-lukemin. Jokainen ottelun maaleista merkattiin eri pelaajille eli ottelu meni jaetulle kärkipaikalle otteluna, jossa on ollut eniten eri maalintekijöitä.

3. Ei rikkeitä

Real Sociedad pelasi huhtikuussa Málagaa vastaan ottelun, jossa sitä vastaan ei vihelletty yhtään rikettä. Rikkeitä on mitattu vuodesta 2003 alkaen ja vastaavaa ei olla koskaan nähty.

4. Voitottomat putket

Sekä Levante että Deportivo la Coruña ovat tällä kaudella tehneet ennätyksen, josta ne eivät varmasti ole kovin ylpeitä. Kummatkin pelasivat perättäin 15 kierrosta ilman yhtään voittoa. Nämäkin putket tulevat jäämään La Ligan historian kirjoihin.

5. Huonoin kotijoukkue

Tässä vaiheessa kautta Las Palmas on pelannut 17 kotiottelua. Näistä kamppailuista se on hävinnyt peräti 11, mikä on suurin määrä kotitappioita yhden kauden aikana. Saldo voi synkentyä entisestään sunnuntaina, kun joukkue isännöi Getafea.

6. 1-0

1-0-voitoista on tullut Diego Simeonen Atlético Madridin tavaramerkki. Näin sanoo myös tilastot. Atlétin viime aikojen 1-0-voittojen myötä se on napannut kolme pistettä kyseisillä lukemilla yhteensä 253 kertaa eli enemmän kuin mikään muu seura La Ligan historiassa.

7. Huonoin alku

Deportivo Alavésin sarjakausi alkoi katastrofaalisen heikosti. Se hävisi ensimmäiset viisi ottelua tekemättä ensimmäistäkään maalia. Kyseessä on La Liga -historian huonoin sarjakauden aloitus.