Vuoden 2018 MM-turnauksen alkuun on aikaa enää alle kolme kuukautta, ja maajoukkuepelaajat antavat maaliskuun harjoitusotteluissa tärkeitä näyttöjä. Espanjan pelaajien pelillinen haaste on suurin mahdollinen, sillä se saa vastaansa ystävyysotteluissa edellisten MM-kisojen loppuottelijat Saksan ja Argentiinan.

Espanjan päävalmentaja Julen Lopetegui yllätti jättämällä maajoukkueestaan ulos Chelsean hyökkääjän Álvaro Moratan. Ovi ei Moratalta ole silti suinkaan kiinni, vaan valmentaja perusteli poisjääntiä kärkimiehen rikkonaisella keväällä.

– Monet pelaajat ansaitsevat paikan maajoukkueessa, mutta eivät nyt ole mukana. Álvaro Moratalla on ollut loukkaantumisia ja siksi päätimme jättää hänet nyt ulos, Lopetegui perusteli Onda Ceron El Transistorin haastattelussa.

– Soitin Moratalle ennen joukkueen nimeämistä kertoakseni hänelle, ettei hän ole mukana. Se on velvollisuutemme, ja teemme samoin monien pelaajien kanssa. On normaalia, että pelaajat pettyvät valintoihin usein.

 

Lopetegui yllätti tuoreilla valinnoillaan siksikin, että hän otti mukaan kolme maajoukkueen ensikertalaista: 28-vuotiaan Dani Parejon (Valencia), 27-vuotiaan Marcos Alonson (Chelsea) ja 21-vuotiaan Rodrin (Villarreal). Kaikilla on allaan vahva kausi. Käskyttäjä pitää mahdollisena, että yllätyksiä voi olla luvassa myöhemminkin keväällä, eikä aiempi kokemus maajoukkueesta ole edellytys MM-joukkueeseen pääsemiselle.

– Voi olla, että lopullisessa kisajoukkueessa on joku pelaaja, joka ei ole ollut mukana tähän mennessä. On toki totta, ettei sellainen kovin yleistä ole, Lopetegui sanoo.

 

Lähde: AS