Voitto PSG:stä Mestarien liigassa viime viikolta ei pelastanut vain Zinédine Zidanen työpaikkaa Real Madridin käskyttäjänä vaan koko seuran uskottavuuden. Näin tiivistää tiukasti La Ligaa seuraava selostaja Mikko Innanen.

Yksi espanjalaisen futiksen ja miksei koko Euroopan tämän talven polttavimmista keskustelun aiheista on ollut ranskalaismaestro Zinédine Zidanen asema Real Madridin päävalmentajana. Yleinen mielipide tuntuu olevan kuin yhdestä suusta lausuttuna, että kukaan muu ei olisi saanut jatkaa pestissä näin pitkään katastrofaalisten tulosten vuoksi.

Barcelona on karannut La Ligassa käytännössä madridilaisten ulottumattomiin ja Espanjan
cupistakin joukkue on jo tippunut. Viimeinen oljenkorsi tuntui olevan Mestarien liiga ja siihen Zidane onkin tarrannut kaksin käsin. PSG kaatui ystävänpäivänä 3-1 ja ryhmä saa siis loistavat lähtökohdat 6.3. pelattavaan toiseen ja ratkaisevaan osaotteluun. Huomion arvoista on myös, että Real tuntuu skarpanneen myös kotoisassa sarjassa, sillä alla on kolme voittoa maalierolla 13-6.

– Real pelasi keskiviikkona rästipelinsä Leganésia vastaan ja voitti 3-1. Zidane antoi lepovuoron muun muassa Ronaldolle ja Keylor Navasille, mutta joukkue pelasi todella hyvin, Mikko Innanen huomauttaa Laliiga.comille.

– Huhuhan oli, että Zidane oli PSG-matsissa potku-uhan alla, mutta toisaalta kuten myös Pasi Rautiainen totesi, kuka tahansa muu olisi ne potkut saanut jo aikoja sitten. Zidanella on vain sattuneesta syystä aura ympärillään, hän on legenda. Real oli PSG:tä vastaan tappiolla, mutta nyt on taas taivas auki.

Real Madrid kohtaa lauantain La Ligan alkuillan pelissä Alavésin kotikentällään. Zidane joutuu painimaan muutamien avainpelaajien loukkaantumisten kanssa, mutta toisaalta miehistön kapeudesta ei tarvitse murehtia.

– En pitäisi Alavésia missään nimessä mahdottoman paikan edessä, joukkue on voittanut edelliset kolme matsiaan. Edellinen tappio on Barcelonaa vastaan 1-2, mutta he pelasivat siinä erinomaisen pelin. Lainapelaaja John Guidetti teki johtomaalin. Alavés hävisi Realille syyskuussa kotonaan myös 1-2. Real ei tule ”ylikävelemään” Alavésia lauantaina, Innanen povaa.

Entä jos Real todella sakkaisi lauantaina ja kärsisi tappion? Ehtikö PSG-voitto taata Zidanelle työpaikan kesään asti, vai mitä sitten oikein tapahtuisi?

– Ei häntä minnekään potkita. Innasen mielipide on tietysti pisara meressä tässä asiassa, mutta 3-1 PSG:tä vastaan oli niin kova tulos. Ellei PSG saa toisessa osassa jotain ihan unelma-alkua, niin se tulos kantanee pitkälle. Jos Real voittaa Mestarien liigan, niin Zidane jatkaa myös kesän jälkeen.

Muuten näemme muutoksia kesällä. Real Madrid oli jo haudan partaalla, mutta nyt on taas kaikki mahdollista.

– PSG-voitto oli todella tärkeä koko seuran uskottavuuden kannalta. Se on asian ydin kiteytettynä, sen pelin merkitys oli uskomattoman suuri, Innanen toteaa.

Mikko Innanen selostaa Real Madrid – Alavés -ottelun. Suora lähetys alkaa Viasat Urheilu –
kanavalla ja Viaplay-suoratoistopalvelussa lauantaina klo 17.10.