James Rodríguezin koti on löytymässä pysyvästi Saksasta.

Rodríguez on vielä tässä vaiheessa Real Madridin pelaaja. Hänet lainattiin viime kesänä kahdeksi vuodeksi Bayern Müncheniin. Bayern maksaa lainasta yhteensä tiettävästi kymmenen miljoonan euron korvauksen.

Nyt suuri saksalaislehti Sport Bild kertoo, että Bayern aikoo aktivoida sopimuksessa olevan pykälän ja lunastaa Rodríguezin pysyvästi itselleen. Se tietää samalla Realille suurta taloudellista tappiota.

Real osti Rodríguezin AS Monacosta kesällä 2014. Tuolloin hinta oli lähteestä riippuen 75-80 miljoonaa euroa. Bayernin kanssa tehdyssä sopimuksessa oleva lunastuspykälä on Sport Bildin mukaan arvoltaan 35,2 miljoonaa euroa.

Näin ollen Real saa Rodríguezista yhteensä takaisin vain reilu puolet siitä summasta, jonka se itse kolumbialaisesta maksoi vajaa neljä vuotta sitten. Noin suuri markkina-arvon lasku on hyvin harvinaista modernissa jalkapallossa, jossa pelaajien hinnat ovat nousseet viime vuosina räjähdysmäisesti.

26-vuotias Rodríguez ei oikein missään vaiheessa onnistunut murtautumaan Realissa vakituiseksi avauksen mieheksi. Bayernissa tilanne on ollut toinen. Pelejä on tältä kaudelta kertynyt jo 24, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Bundesliigassa Rodríguez on ollut Bayernin peliaikavertailun 10:s ja Mestarien liigassa kuudes. Pelintekijän tehot Bundesliigassa ovat 4+6 ja Mestarien liigassa 0+1.