Espanyol otti keskiviikkona 1-0-voiton paikallisvastustajastaan Barcelonasta Copa del Reyn puolivälierän ensimmäisessä osassa RCDE Stadiumilla.

Vierasjoukkue Barcelona lepuutti pelissä joitain avainpelaajiaan, ja näytönpaikkansa avauksessa saivat muun muassa Aleix Vidal, Denis Suárez sekä enimmäkseen B-joukkueen kanssa esiintynyt Carles Aleñá.

🔵🔴 #CopaBarça

Ottelu lähti odotetusti käyntiin Barcelonan komennossa, mutta puolustusvoittoisella taktiikalla varustautunut Espanyol sai pidettyä vierailijoiden hyökkäykset kurissa – ainakin ensimmäisen vartin ajan.

Lionel Messin kipparoima Barcelona pääsi hiljalleen vauhtiin, ja puolustaja Gerard Piqué onnistui 26. minuutilla puskemaan pallon verkkoonkin Messin keskityksestä, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Kolmatta otteluaan tällä kaudella Barcelonan edustuksessa pelannut Aleñá petasi hieman ennen taukovihellystä hyvän maalipaikan Denis Suárezille, joka päätyi kuitenkin laukomaan hieman vasemmasta tolpasta ohi.

Ensimmäisen 45 minuutin päätteeksi maalintekoyritykset olivat 8-1 Barcelonan hyväksi. Espanyolin maalivahti Diego López sai kuitenkin olla tolppien välissä suhteellisen rauhassa, sillä vain kaksi vieraiden yrityksistä kohdistui hänen maaliaan kohti.

Toinen jakso käynnistyi ensimmäisen tavoin, ja Barcelona oli saada tunnin pelin jälkeen palkinnon painostuksestaan, kun Esteban Granero kaatoi Sergi Roberton Espanyolin rangaistusalueella.

Tilanteesta vihellettiin pilkku, jota asettui ampumaan Messi. Argentiinalainen latasi pallon tarkasti kohti oikeaa alanurkkaa, mutta Espanyol-vahti López aavisti oikein ja venytti näppinsä laukauksen tielle.

Espanyol pääsi onnistuneiden vaihtojen myötä hieman paremmin peliin mukaan, mutta joukkueen konkreettiset maalipaikat olivat vähissä.

82. minuutilla se sai kuitenkin loistavan paikan mennä johtoon, kun Ivan Rakitić menetti pallon Barcelonan rangaistusalueen tuntumassa jai joutui repimään Gerard Morenon maahan. Kotijoukkue vaati Rakitićille suoraa ulosajoa, mutta kroatialainen selvisi pälkähästä keltaisella kortilla.

Myös Barcelona selvisi tilanteesta lopulta vähin vahingoin, sillä maalivahti Jasper Cillessen torjui rikkeestä seuranneen Marc Navarron vapaapotkun helposti maalinsa yli.

Viisi minuuttia myöhemmin Espanyolin hyvä jakso huipentui, kun Óscar Melendo vei illan isännät johtoon. Barcelona menetti pallon keskikentällä, mistä käynnistyi kotijoukkueen nopea vastahyökkäys. Peliväline toimitettiin oikeaan laitaan Navarrolle, joka antoi tarkan keskityksen Melendolle, joka sijoitti pallon hienosti vasempaan alanurkkaan.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
ESP 1-0 FCB (Melendo 88') - El Barcelona tiene dos minutos (más el añadido) para mantener su racha actual: lleva 29 partidos oficiales consecutivos sin perder desde su derrota en el Bernabéu en el mes de agosto.

Barcelona oli ennen keskiviikkoa hävinnyt edellisen kerran elokuussa, jolloin Real Madrid kaatoi sen molemmissa Espanjan supercupin otteluissa. Katalonialaisten tappioton putki katkesi täten 29 ottelun jälkeen.

Barcelonan ja Espanyolin välinen toinen puolivälieräottelu pelataan ensi viikon torstaina (25. tammikuuta) Camp Noulla.