La Ligassa on edessä 16. sarjakierros. Ensimmäinen ottelu Sevilla-Levante pelataan perjantai-iltana ja viimeisenä luvassa on maanantain Málaga-Real Betis. Muut kamppailut pelataan tuttuun tapaan lauantain ja sunnuntain aikana.

Poikkeuksellisesti tällä kierroksella pelataan vain yhdeksän ottelua, sillä Real Madrid on edustamassa Eurooppaa hallitsevana Mestarien liigan voittajana seurajoukkueiden MM-kisoissa, joten heidän ottelu Leganesia vastaan on siirretty myöhemmäksi.

Valitsemissamme ennakoissa paneudutaan kamppailuun europelipaikoista. Kärkiviisikko on hieman karannut muilta joukkueilta, mutta tämän jälkeisistä sijoituksista kilpailu on todella kovaa. Kuudentena olevan Villarrealin ja 13. olevan Eibarin välillä on ainoastaan kolme pistettä.

Athletic Bilbao – Real Sociedad

Lauantaina klo 17:15

Baskimaan kiihkeä paikallisottelu on poikkeuksetta yksi La Ligan hienoimmista ottelupareista.

Lähtökohdat tämän sarjakauden ensimmäiseen joukkueiden väliseen kohtaamiseen ovat erittäin jännittävät. Eroa joukkueilla on vain kaksi pistettä.

Athletic Bilbaon kohdalla alkukausi on kuitenkin ollut suuri pettymys. Vaikka eroa kuudenteen sijaan on vain neljä pistettä, on putoamisviiva lähes yhtä lähellä viiden pisteen päässä. Viime aikoina se on kuitenkin osoittanut piristymisen merkkejä, sillä joukkue on tällä hetkellä neljän ottelun tappiottomassa putkessa ja näiden otteluiden joukossa on muun muassa tasapelit Real Madria ja Villarrealia vastaan.

Real Sociedadin kohdalla tilanne on lähes päinvastainen. Eusebio Sacristan miehistö nimittäin aloitti sarjakauden todella pirteästi, mutta tällä hetkellä se on neljän ottelun voitottomassa putkessa. Viime kierroksella joukkue hävisi kotikentällään nöyryyttävästi sarjajumbona tuolloin olleelle Málagalle.

Lähtökohdat ovat kuitenkin erittäin tasaiset. Athletic Bilbaolta puuttuu varmuudella loukkaantuneet Iker Muniain, Beñat Exteberria ja Iker Undabarrena. Myös Yerai Alvarezin ja Ander Iturraspen pelaaminen on epävarmaa.

Real Sociedadilta puolestaan varmuudella poissa on ainoastaan Diego Llorente.

Girona-Getafe

Sunnuntaina klo 13:15

Toinen poimintamme voi alkuun kuulostaa erikoiselta valinnalta, mutta ottelu on ennakkoasetelmiltaan todella herkullinen.

Tuskin kukaan olisi kauden alussa uskonut, että kun nämä kaksi sarjanousijaa kohtaavat toisensa joulukuussa, ovat molemmat joukkueista tiukasti mukana kamppailussa europelipaikoista. Getafe on seitsemäntenä 20 pisteellä ja Girona kaksi sijaa alempana, mutta pistemäärä on sama.

Tasaisen ennakkoasetelman lisäksi lisämaustetta otteluun tuo Katalonia vastaan Madrid ennakkoasetelma. Tämä asetelma tuntuu sytyttävän ainakin kotijoukkueen, sillä se voitti lokakuun lopussa hallitsevan mestarin Real Madridin 2-1.

Joukkueiden tulokset ovat olleet lähes identtisiä. Kummankin saldona on viisi voittoa, viisi tasapeliä ja viisi tappiota. Tasaisista lähtökohdista huolimatta voi Gironaa pitää pienenä suosikkina kotietunsa vuoksi, vaikka se joutuu pelaamaan muun muassa ilman Barcelonan ex-lupausta Marc Muniesaa.

Kaikki ottelut

Perjantai 15.12.

Klo 22:00
Sevilla – Levante

Lauantai 16.12.

Klo 17:15
Athletic Bilbao – Real Sociedad

Klo 19:30
Eibar – Valencia

Klo 21:45
Atlético Madrid – Alaves

Sunnuntai 17.12.

Klo 13:00
Girona – Getafe

Klo 17:25
Celta Vigo – Villarreal

Klo 19:30
Las Palmas – Espanyol

Klo 21:45
Barcelona – Deportivo

Maanantai 18.12.

Klo 22:00
Malaga – Real Betis