Javier Mascheranon lähitulevaisuudella on spekuloitu viime viikkoina paljon.

Mascherano tiettävästi haluaa jättää Barcelonan jo tammikuussa. Syynä on peliajan vähyys. Mascherano haluaa kevätkaudella kunnolla peliaikaa, jotta hän varmistaisi paikkansa Argentiinan MM-joukkueessa.

Nyt kohde olisi tiedossa. Katalonialainen TV3 kertoo verkkosivuillaan, että kiinalainen Hebei Fortune olisi tehnyt Barcelonalle 5-6 miljoonan euron suuruisen tarjouksen Mascheranosta. Lisäksi Mascherano saisi kiinalaisseurassa ”tuhdin” tilinauhan.

TV3:n mukaan Mascherano ja Hebei Fortune olisivat jo sopineet, että siirto toteutuu 31. tammikuuta, jolloin Samuel Umtiti on todennäköisesti kuntoutunut vammastaan.

Mundo Deportivo kertoo puolestaan verkkosivuillaan, että 5-6 miljoonan euron siirtosumma ei Barcelonalle riitä, vaan seura vaatii korotettua tarjousta. Lisäksi MD:n mukaan Mascherano on luvannut pysyä Barcelonassa niin pitkään, että Umtiti on taas kunnossa. Kiinassa siirtoikkuna sulkeutuu vasta helmikuun lopussa, joten mahdollinen kauppa ei välttämättä tapahtuisikaan vielä tammikuussa.