© Kuva: Getty Images

Mestarien liiga -ennakko: Sevilla, Liverpool ja Spartak huimaan loppukiritaistoon & Bale edelleen sivussa

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Mestarien liigassa paketoidaan lohkovaihe tänään kahdeksan viimeisen ottelun voimin. La Liga -joukkueista Real Madrid pelaa merkityksettömän ottelun, mutta Sevillalla on kaikki pelissä.

Gareth Bale edelleen sivussa

Real Madrid pelaa tänä iltana Borussia Dortmundia vastaan. Real on liikkeellä vahvalla ryhmällä, mutta yksi mies loistaa jälleen poissaolollaan: Gareth Bale.

Kuluva kausi on ollut hyvin surullinen Balelle. Hyökkääjä on kyennyt pelaamaan vain kymmenen ottelua. Syyskuun jälkeen Bale on pelannut tasan 28 minuuttia – viikko sitten. Tuon puolituntisen jälkeen pohjevamma uusiutui, eikä Bale ole palannut joukkueharjoituksiin. Päävalmentaja Zinédine Zidane vahvisti asian lehdistötilaisuudessa.

Balen lisäksi tämän illan peli jää Realin pelaajista väliin Achraf Hakimilta ja Daniel Carvajalilta. Dortmundin poissaolojen lista sen sijaan on pitkä kuin nälkävuosi: Gonzalo Castro, Jérémy Toljan, Erik Durm, Łukasz Piszczek, Mario Götze, Maximilian Philipp, Jacob Bruun Larsen, Marco Reus ja Sebastian Rode. Siinä on useampi avauskokoonpanon pelaaja.

Poissaololista on Dortmundille hankala asia, sillä sen on pyrittävä saamaan pelistä edes yksi piste. Ennen illan pelejä Dortmundilla ja APOEL:illa on molemmilla kaksi pistettä. Joukkueiden molemmat keskinäiset pelit päättyivät 1-1. Dortmundin kokonaismaaliero on parempi, mutta jos APOEL nappaa Tottenhamilta pisteenkin, Dortmundin on kyettävä samaan Realia vastaan.

Realilla ei tosiaan mitään erityisempää pelattavaa ole. Kymmenen pistettä kerännyt joukkue on varmuudella lohkokakkonen. Tämän illan peli on lähinnä harjoitus ja hyvä paikka etsiä kadonnutta virettä.

Sevillalla kiihkeä ilta luvassa

Illan suurin huomio kohdistuu E-lohkoon. Ennen illan pelejä kärkipaikalla on yhdeksän pistettä kerännyt Liverpool. Sevilllalla on piste ja Moskovan Spartakilla kolme pistettä Liverpoolia vähemmän.

Oman mausteensa tuo se, että Sevilla pelaa tänä iltana lohkojumbo Mariboria vastaan. Liverpool puolestaan isännöi Spartakia.

Todennäköisin skenaario on se, että Liverpool voittaa lohkon ja Sevilla on kakkonen. Mutta toisinkin voi käydä. On esimerkiksi ihan mahdollista, että kaikki kolme päätyvät tasapisteisiin. Niin käy, jos Spartak voittaa Liverpoolin ja Sevilla pelaa tasan Mariborin kanssa. Silloin Spartak olisikin yhtäkkiä lohkovoittaja, koska se voittaisi keskinäisessä vertailussa sekä Liverpoolin että Sevillan. Sevilla jäisi lohkokolmoseksi juuri keskinäisvertailun vuoksi.

Yhtä lailla on mahdollista, että Sevilla voittaa lohkon. Niin käy, jos Sevilla ja Spartak voittavat tänään.

Sevillalla on pari tuttua poissaoloa (Nico Pareja ja Daniel Carriço), minkä lisäksi sivussa on Steven N’Zonzi. Äärimmäisen tärkeän keskikenttäpelaajan ympärillä pyörii kaikenlaisia huhuja. Jotkut sanovat, että N’Zonzi olisi riitautunut päävalmentaja Eduardo Berizzon kanssa ja lähtenyt siksi Englantiin etsimään itselleen uutta seuraa. Toisten tietojen mukaan kyseessä on henkilökohtainen asia, johon ei liity mitään dramatiikkaa.

Oli niin tai näin, Sevilla tarvitsisi tänään kipeästi N’Zonzia, koska joukkueen on tavoiteltava hyvää tulosta.

Mestarien liiga keskiviikkona

Porto-Monaco klo 21.45 (Viaplay)
Feyenoord-Napoli klo 21.45 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
Liverpool-Moskova Spartak klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
Maribor-Sevilla klo 21.45 (Viaplay)
Leipzig-Beşiktaş klo 21.45 (Viasat Sport, Viaplay)
Real Madrid-Borussia Dortmund klo 21.45 (Viaplay)
Šah’tar Donetsk-Manchester City klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Tottenham-APOEL klo 21.45 (Viasat Hockey HD, Viaplay)

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon